Vad innebär det att vara processor Bound?

October 16

Centralenheten (CPU) är en integrerad del av alla datorer, eftersom det gör och styr de flesta processer i en dator. Medan CPU har kontroll över de flesta av de processer, faktorer såsom minne eller cache bidrar också till att hjälpa processer avsluta. En CPU bunden dator är en, i vilken, istället för att använda de andra komponenterna, är processerna bundna enbart till CPU. En CPU bunden systemkonfiguration har fördelar och nackdelar. Den har mycket snabb bearbetning om processorn är kraftfull, men det skapar också en obalans eftersom de andra komponenterna går oanvända.

När ett system är CPU bunden, betyder det att endast CPU arbetar på alla processer. Under denna tid kan CPU använda från 90 procent till 100 procent av sin energi, snarare än 10 procent till 20 procent den använder vid andra tillfällen. Om processorn är snabb, då detta kommer att påskynda behandlingen och gör datorn snabbare totalt. Detta sker normalt med program som kräver beräkningar, till exempel miniräknare och kalkylprogram. Program med grafik och någon annan typ av behandling kommer inte att göra bra med en CPU-system.

Till skillnad från i andra system, där datorn förlitar sig på andra komponenter för att hjälpa behandling, endast CPU som används om det är CPU bunden. När någon vill påskynda en dator, tillägger han eller hon normalt mer Random Access Memory (RAM) eller andra komponenter. För CPU bundna datorer, bör endast CPU uppgraderas, eftersom dessa andra minneskomponenter inte spelar någon roll.

Det finns tre andra typer av bundna system: input / output (I / O) bundet, minne bunden och cache bunden. I / O-bunden innebär att systemet är bundet till I / O-informationen; det är bäst i ett program där linjer måste räknas. Ett minne bundet system är bäst på att hantera stora mängder data, och är bunden av minneskomponenter såsom RAM. Ett cache-minne bundet system, vilket är en delmängd av minne, fungerar på samma sätt som ett minne bundet system, endast den bearbetar data som redan har påträffats.

Fördelarna med att ha en CPU bundet system är lika många som de nackdelar. Av alla de bundna system, är CPU det snabbaste och tenderar att vara den mest använda. Om program med beräkningarna används främst, då CPU-systemet kommer att vara fungerar som bäst. Istället för att behöva uppgradera andra komponenter, kommer användaren endast behöver fokusera på att uppgradera processorn för att förbättra prestanda.

På sidan av nackdelar, kan ha en CPU-system gör datorn obalanserad, eftersom den inte är att dra nytta av de övriga komponenterna bearbetnings. Processorer brukar vara dyrt, så uppgraderingar kan bli kostsamt. Medan processorn är snabb, kommer det bara att kunna arbeta på ett fåtal processer i taget. Detta innebär att, om användaren har flera program öppna, bara en eller två kommer att arbeta snabbt, medan andra kommer knappt röra.

  • En dual core CPU monterad på ett moderkort.
  • En central processorenhet (CPU).