Vad är en Holographic bildskärm?

October 17

Generellt kan projicera tredimensionella (3D) bilder, kan en holografisk bildskärm användas med en dator för en person att visualisera skärm detaljer i hög kvalitet. Bildskärmar som kan producera hologram är för närvarande under utveckling och med 2011 som förväntas säljas inom några år. De kan användas med datorer, tv-apparater, samt mobila enheter och medicinska displayer. Tekniken kräver vanligtvis en display med en yta som har mycket små element som ändrar form; dessa kan vara små speglar som interagerar med laserljus.

System som kallas Digital Micro-reflekterande panelUppsättningar (DMA) består typiskt av tusentals små speglar. Dessa kan röra sig många gånger en andra att reflektera ljus från en laser. När speglarna flyttar, är ljuset ofta manipuleras så att resande bilder kan omvandlas till 3D-bilder. Dessa bilder kan fokuserade på en plan yta att ses, eller med vissa system som de kan projiceras in i en öppen plats. En holografisk bildskärm kan aktivera innehåll som sänds eller spelas ses i 3D.

Data kan också kodas i en holografisk bildskärm genom att dela upp laserljus i två strålar. Ett typiskt avledas till en apparat som kallas Spatial Light Modulator. De elektroniska data är vanligtvis omvandlas till vita och svarta mönster av modulatorn, som bildar en signal och en referensstråle som skär och registreras. En kemisk reaktion alstras för att bilda hologrammet när de lagras på någon form av media.

Forskare har skapat holografiska displaysystem i vilka över 5000 bilder per sekund kan renderade och bilder kan projiceras i fullständiga formen. En snurrande reflektor och rörelse tracker tillåter vanligtvis att systemet ska fungera, medan en projektor kan stödja hög bildhastighet per sekund. Videosignalerna, som produceras av två stereokameror fokuserat på ett föremål, kan förmedlas från en dator. Många forskare tror att denna form av teknik är ett steg för att producera 3D-bild projektion och grafik.

Användningsområdena för en holografisk skärm kan variera från dator videospel till medicinska bildhanteringssystem. Vare på skärmen eller projiceras i en speciell vätska, kan bilder av funktioner och organ patienterna hjälpa läkare att diagnostisera och behandla olika sjukdomar. Vissa företag är till och modifiera High-Definition Television (HDTV) teknik för att stödja holografisk visning, så 3D-bilder kan visas på en skärm med ett hemmabiosystem.