Vad är ett salt Rinse?

April 28

En saltskölj kan användas i munnen, svalget, eller näsgångarna för ett antal olika ändamål. Det kan bidra till att minska inflammation, hålla ett område rent och minska smärta. En saltskölj är en enkel blandning av varmt vatten och icke-iodized salt som körs genom näsgångarna, sköljas runt i munnen, och / eller gargled i halsen för att behandla ömhet. Det är en alternativ behandling som har använts i olika kulturer runt om i världen under många år, men det rekommenderas av läkare i dag för att behandla många villkor, inklusive bihåleinflammation eller att hålla munnen ren efter oral kirurgi.

Med hjälp av en saltsköljning för de nasala och sinus passager är en daglig hygien för vissa människor. Den kan utföras med användning av en nasal glödlampa spruta eller ett verktyg som kallas en Neti kruka, som är format på liknande sätt som en sås båt, med en rund skål och en smal pip på en sida. Blandningen salt och varmt vatten framställes i Neti potten och pipen sätts sedan in i en sida av näsan. Den varmt saltvatten rinner genom en nasal passage och ut på andra sidan, rensning näsgångarna av allergener, smuts och nasala sekret.

Många människor tycker att med hjälp av en nasal salt sköljning på detta sätt bidrar till att behandla och förebygga sinus frågor. Det kan till och med stärka immunförsvaret och hjälpa till att förebygga förkylningar eller luftvägsinfektioner. Förutom nasal saltsköljningar, många använder dem regelbundet för mun och svalg samt. Gurgla med varmt saltvatten, till exempel, är ett utmärkt sätt att lindra smärtan av halsont. Tänk bara på att gå till läkaren om halsont varar mer än ett par dagar, eftersom antibiotika kan krävas.

En saltsköljning är också ofta rekommenderas av tandläkare för att minska tandköttsinflammation, eller för att lindra smärta och läka kräfta sår. Efter oral kirurgi, är ett salt skölj ofta rekommenderas också, eftersom patienterna kanske inte kan borsta tänderna eller rengör området efter operationen utan att göra skada. Detta bidrar till att förhindra infektion, och kan även påskynda läkningsprocessen; Vissa läkare rekommenderar även att patienter använder varmt salt skölj två eller tre gånger per dag. Det är viktigt att alltid använda ljummet vatten och icke-iodized salt vid upprättandet av dessa sköljningar, för att säkerställa en smärtfri upplevelse.

  • En saltskölj kan hjälpa personer som kämpar med kroniska problem med bihålorna.
  • Gurgla med varmt saltvatten är ett utmärkt sätt att lindra smärtan av halsont.
  • En saltskölj ingredienser är helt enkelt salt och varmt vatten.
  • En glödlampa spruta, vilken kan användas för att göra ett salt sköljning.
  • Saltvattensköljningar används ofta av personer med munnen eller tandskador.