Vad är Conditioning Mascara?

April 16

Conditioning mascara är en produkt som innehåller ingredienser som skyddar och stärker ögonfransarna. Den innehåller också normalt färgämnen och pigment som gör fransarna verkar längre och tjockare. Förpackad i ett rör och tillämpas med en trollstav eller borste, är konditionering mascara alternativt tillgängliga i en tydlig form utan färg eller pigment. E-vitamin, pantenol, och mandelolja är några av de ingredienser som kan finnas i konditione mascara. Jojobaolja, silkesprotein, och aloe vera kan också användas för ögonfransar konditionering.

De färgämnen och pigment, som återfinns i konditione mascara arbete genom att belägga ögonfransarna och lägga volym utan klumpar. Vitamin E är en antioxidant som tros ha egenskaper som kan bidra till hårväxt. Många hand- och kroppslotion innehåller E-vitamin på grund av dess mjukgörande förmågor. Vid användning i konditione mascara, ger näring vitamin E och villkor ögonfransarna.

Pantenol är en vanlig ingrediens i mascara eftersom det tätar ytan på varje ögonfrans att tillföra glans och glans. Pro-vitamin B5 är en annan term för pantenol. Det är en vanlig ingrediens i kosmetika, schampo och balsam, eftersom det är både en fuktkräm och ett uppmjukande medel.

En annan vanlig ingrediens är mandelolja. Den används för att stimulera hårväxt eftersom det smörjer ögonfransarna, avskräcker brott, och främjar ögonfrans förstärkning. Dess höga halt av essentiella fettsyror kan hjälpa fukta samt. Dessutom läggs mandelolja glans till hårstrået utan att vara alltför fet.

Conditioning mascara också vanligen innehåller jojobaolja. Fördelarna av jojobaolja är att den är icke-fet och lätt absorberas av hårstrået. Trots att jojoba anläggningen upptäcktes 1822, var dess olja inte används som en komponent i ögonmakeup förrän efter USA förbjöd jakt på valar. Jojobaolja ersatte whale olja i många kosmetika och blev snart allmänt anses överlägsen den produkt den ersatte.

Silk-proteinet används ibland i förstärkning mascara som väl; den tillför fukt och elasticitet till ögonfransarna, bidrar till att göra dem starka och friska. Silk aminosyra är en annan term för silkesprotein. Hydrolyserat silkesprotein är silkesprotein som har modifierats så att dess molekyler är mindre och mer vattenlösliga. Conditioning mascara listar ofta silkesprotein, silke aminosyror, eller hydrolyserat silkesprotein som ingrediens.

Det finns cirka 400 arter av Aloe växt, men endast de utdrag från Aloe Vera den används i kosmetika. I konditione mascara, är Aloe Vera används för dess förmåga att påverka, förlänga och mjuka ögonfransarna. Av detta skäl är det ofta en komponent i naturlig mascara.

  • Mandelolja är en populär ingrediens i konditione mascara.
  • En kvinna ansöker konditione mascara på hennes ögonfransar.
  • Utdrag ur en aloe vera växt används i konditione mascaror att konditionera, förlänga och mjuka ögonfransar.
  • Mascara är en makeup som appliceras på ögonfransarna för att få dem att se längre, tjockare och fylligare.