Vad är en Sushi Platter?

February 9

Sushi är en japansk maträtt som vanligtvis består av sushi ris, skaldjur och grönsaker. En sushi tallrik innehåller normalt flera olika typer av sushi, samt såser för doppa. Rullade sushi är en av de mest populära typer av sushi som kan hittas på dessa typer av livsmedel skivorna, men andra typer finns också. De faktiska skivorna kan vara glas, keramik, plast, eller till och med människa.

Skapad århundraden sedan, är en populär typ av japanska köket sushi. Denna typ av maträtt består vanligen av ättika-dränkts ris rullade upp med andra ingredienser, och ofta lindade med nori, en typ av tång. Dessa andra ingredienser kan inkludera kokta eller råa skaldjur och grönsaker. Sushi bitar är vanligtvis små, eftersom de är tänkta att ätas i en tugga.

En sushi tallrik har vanligtvis flera stycken av sushi arrangerade på den. Dessa fat kan vara liten nog att bara mata ett fåtal personer, eller stor nog att föda flera personer. De kan ofta köpas från japanska restauranger eller sushi barer.

Tillsammans med sushi, är olika avbländande såser också oftast medföljer en sushi tallrik. Soja och wasabi sås är två vanliga såser som kan ingå. Att äta från tallrik, kommer diners brukar använda "fel" ändar sina ätpinnar att välja en bit av sushi. Sushi bitar ska aldrig tas från en tallrik med ändarna av ätpinnar att en person använder för att äta. Det anses vara oförskämd, för att inte tala ohälsosamma.

Hoso-maki eller tunt valsade sushi, och Futo-maki, eller tjock valsade sushi, är två vanliga typer av sushi som kan finnas på en sushitallrik. Tunna valsade sushi är den mindre av de två och det består av lite ris och en eller två andra ingredienser insvept i nori. Tjock valsade sushi är större, och det har mer ris och flera ingredienser insvept i nori.

Ura-maki, eller inifrån och ut rullade sushi, är en typ av sushi som är populär i USA. Denna typ av sushi uppfanns av en sushikock på 1970-talet, eftersom han insåg att vissa amerikaner inte gillar utseendet av nori på utsidan av sushi. Istället för ris och andra ingredienser som insvept i nori är nori inuti rullade ris med övriga ingredienser.

Restauranger och sushibarer kan ha flera olika typer av fat och containrar som att ordna sushi. Ta ut sushi skivorna är vanligtvis arrangerade på en engångsplasttallrik. När ätit på en restaurang, men en sushi tallrik brukar arrangeras på ett glas eller keramik platta. Vissa sushi kan även placeras på en persons nakna kropp.

Nyotaimori ibland vardagligt tal kallas kropps sushi, eftersom det innebär sushi som serveras på en persons nakna kropp. Att tjäna sushi, en individ, vanligtvis en kvinna, lägger sig ner på golvet eller en tabell. Bitar av sushi placeras sedan på hennes kropp. Även om det var en gång populärt, är sant nyotaimori nu förbjudna på många områden på grund av hälsoproblem. Vissa platser är dock fortfarande tillåta det, men de mänskliga sushi skivorna måste täckas med plastfolie.

  • Två Futomaki rullar.
  • En temaki kon.
  • Hosomaki rullar under en uramaki vals.
  • Wasabi, soja, och inlagd ingefära medföljer vanligen sushi skivorna.
  • Nigiri sushi sortiment.
  • Vissa sushi har krabba i den.