Spår Aktier med gratis Bloomberg iPhone App

May 6

Om du vill titta på dina aktier men inte har en E * Trade eller andra online mäklarkonto, kanske du vill överväga Bloomberg, den självbetitlade app från Bloomberg nyhetsdistribuör. Detta kostnadsfria app erbjuder aktiekurser, marknadsinformation och finansiella nyheter.

Bloomberg erbjuder nyheterna i ett antal olika sätt. Naturligtvis kan du få företagsspecifika nyheter när du visar en aktie, men under fliken Nyheter, kan du få en lista med nyhetsrubriker och filtrera den i mer än en poäng på olika sätt.

Till exempel, när du först eld upp app, bara du ser hela världen och Exclusive kategorier. Men du kan också lista nyheter enligt de flesta lästa, obligationer, råvaror, valutor, ekonomi, tillväxtmarknader, energi, fonder, hälsovård, försäkringar, kommunala obligationer, politik, åsikter och mer. Du kan filtrera efter 13 olika länder. Du kan även få ljud nyhets rätt i appen.

Det finns också en flik för Markets. Appen innehåller de sex börser och index, samt ytterligare ett 40-tal marknader och index från hela världen. Du kan växla mellan alternativen för att visa "%" Chg (procentuell förändring) i termer av poäng och den tidpunkt då siffrorna i "Sista" kolumnen registrerades. Om du trycker en enskild notering, säger DOW JONES, öppnar appen upp till en aktiesida.

Beståndet sida erbjuder dig bara om allt du kanske vill veta om beståndet prestanda för dagen, samt ett kort stycke som förklarar vad det är du tittar på -handy för de som inte vet.

Med Bloomberg-appen kan du sätta ihop en lista med aktier du vill titta på. När du väljer bestånden, kan du skriva in hur många aktier du äger och det pris som du köpte dem. För att se värdet på ditt innehav, tryck på den orangea trianglar på toppen av kolumnerna för några ytterligare alternativ.

Även med sina lättlästa och enkla att använda funktioner är Bloomberg-appen inte den bästa app för att övervaka värdet på din portfölj. Det är dock ett bra sätt att övervaka din portfölj dag till dag prestanda och för att få allmänt intresse finansiella nyheter och nyheter som rör dina aktier.