När ska Lägg mer frukt till din Grön Smoothie

May 10

Frukt är en viktig ingrediens i en grön smoothie recept eftersom den söta smaken av frukt hjälper till att balansera den bittra smaken av greenerna. Frukt lägger också mer vatteninnehåll, enzymer, och fiber, som alla gör smoothie lättare att smälta och absorbera.

Mogen frukt har en sötare smak än omogna frukter. Tänk på skillnaden i smak mellan en grön, omogen banan och en brun, mogen banan. Omogna frukter är stärkelserika, tuff och ibland bitter. Som frukter mognar, mängden stärkelse minskar och innehålls socker ökar.

Mogen frukt kan börja oxidera, utveckla bruna fläckar där frukten går dåligt, och ibland forma ens börjar visas på det yttre skalet. Du vill inte äta det!

Helst bör du använda frukt som är helt mogen - inte alltför mjuk och utan några stora bruna fläckar. Om en frukt är blåslagen, helt enkelt skära bort de bruna delarna och använd endast den mogna delen.

Om din smoothie inte smakar sött eftersom du lagt omogna frukter, lägga till mer omogna frukter kommer inte sockra det. I så fall kan du lägga till en matsked rå honung, en tesked stevia pulver, eller en Medjool datum att sockra upp smaken.

Om du har smak-testat din smoothie och tycker att det är inte söt nog, dubbelkolla ditt recept och se till att du lagt frukten ursprungligen krävt innan du börjar försöka justera smaken. Tro det eller ej, kan du enkelt göra en grön smoothie och faktiskt glömmer att lägga frukten!

Frukter som bananer, mango, ananas, papaya, vattenmelon och melon är mycket söt och är bra val för att hjälpa dölja den bittra smaken av greenerna. Söta frukter är också bra för att dölja den starka smaken av vissa superfoods, såsom spirulina och chlorella pulver. Lägre glykemiskt index (GI) frukter såsom jordgubbar, blåbär och grapefrukt tenderar att vara mindre söt.

Lägg ytterligare en halv kopp söt frukt såsom banan, äpple eller ananas för att balansera smaken om din smoothie är för bitter. Lägg frukten, blanda igen och sedan ha en smak. Du kan lägga till en eller två Medjool datum eller en matsked rå honung för att förhöja den söta smaken om din smoothie smakar surt eller ens intetsägande.

Lägg mer frukt i din smoothie om du

  • Njut söt smak mer än bitter
  • Är övergår off raffinerat socker och / eller vete
  • Vill du dölja alger smaken av spirulina pulver
  • Känn hungrig mellan måltiderna
  • Lider av en trög kolon eller förstoppning