Vad är en Iron Man Competition?

May 14

En Iron Man konkurrens är en triathlon, en atletisk händelse som utmanar konkurrenterna för att slutföra tre benen i ett lopp: en simning, en cykling och en löpande. Även om termen "Iron Man tävlingen" kan användas för att beskriva någon triathlon, särskilt de som innebär vissa sträckor för varje ben, är den officiella Ironman en varumärkes serie av händelser. Den viktigaste händelsen hålls varje år i Kailua Kona, Hawaii, där konkurrenterna måste fylla i en 2,4 mil (3,86 km) simma över Kailua Kona Bay, sedan en 112-mile (180,2 km) cykeltur från Keauhou till Hawi och tillbaka igen innan du kör 26,2 miles (42,2 km) längs kusten från Keauhou till Keahole Point och sedan till Kailua Kona. Andra Ironman triathlon hålls på andra platser runt om i världen.

Att tävla i huvud Ironman fall måste en idrottsman tjäna ett av spåren som finns i ett antal inhemska eller internationella platser. Vissa platser som är värdar för kvalificerade händelser inkluderar Japan, Sydafrika, Kanarieöarna, Europa och USA. Varje plats har olika antal tillgängliga platser, och hur de vann skiljer sig från en plats till nästa. Vissa slots görs även tillgängliga via ett lotteri ritning.

Ironman tävlingen var första körningen 1978 och har pågått sedan dess. Det föddes ur en debatt bland idrottare som att som var den mest fit - simmare, cyklister eller löpare. Trots att konkurrensen har varit igång varje år, flyttades till oktober varje år istället för februari vilket är när den ursprungligen ägde rum. Övergångsperioden var 1982, och som ett resultat, det fanns två tävlingar det året.

Från sin blygsamma början, har tävlingen vuxit dramatiskt. I själva verket, den första tävlingen var värd för endast elva konkurrenter. Följande år, cirka 50 konkurrenter dök upp för chansen att vinna den prestigefyllda Iron Man titel. Endast femton av dessa idrottare faktiskt tävlade, men liksom tävlingen sköts upp på grund av dåligt väder. Idag, järn man händelser se över 1500 konkurrenter årligen.

Antalet järn mannen konkurrenter skulle vara ännu större om de inte behövde först passera genom rigorösa kvalificerande händelsen. I själva verket mer än 3000 hoppfulla i lotteriet varje år i hopp om att hitta en plats. Dock är det endast 150 punkter tilldelas genom lotteri till amerikanska medborgare, och 50 delas ut internationellt.

  • Simning är ett ben av en Iron Man konkurrens.
  • Triathlon inkluderar en komponent.