Vad gör Stained Glass Software gör?

May 11

Avancerat blyinfattade programvara har gjort det möjligt för konstnärer att utforma betydligt mer sofistikerade tvådimensionella glasmålningar, och till och med komplexa tredimensionella verk som tidigare varit omöjliga. Den färgning av glas i olika färger har funnits som en konstform sedan medeltiden. Medeltida hantverkare minutiöst färgas och ordnade glassplitter i blyramar att skildra helgon, scener från religiösa texter, och andra andliga eller abstrakta bilder. Även tekniker förfinats och innovationer gjordes under de följande århundradena, grunderna i färgnings glas var i stort sett densamma tills tillkomsten av dataåldern i 20-talet.

Huvud inbilskhet bakom målat glas programvara är att göra det enkelt att konstruera mönster och mallar som kan tillämpas med hjälp av moderna metoder. Både konsumenter och professionell nivå program finns, med varierande grad av komplexitet. För båda emellertid den digitala typen av målat glas mjukvara erbjuder ett antal fördelar gentemot handritade metoder. Bland dem är möjligheten att enkelt redigera och ändra en given mall utan att slösa material. Datorer gör det också möjligt för många automatisering av repetitiva åtgärder som annars skulle ta mycket tid att göra för hand, och kan göra exakta beräkningar och mätningar på en bråkdel av den tid det skulle ta en person.

En annan fördel lånas ut av målat glas programvara är förmågan att kart mönster med relativ lätthet i tre dimensioner. Nästan omedelbart, kan skulptörer ta ett svårt tredimensionell modell och göra det på en dator. Med rätt teknik kan laserskärare forma glas utifrån de digitala modeller med snabbhet och precision. Även mindre optimala, kan pappersmallar också användas för att klippa och ordna glaset för hand.

Målat glas programvara gör det också enkelt för mönster som ska replik eller subtilt justeras, vilket gör att samma design som ska användas för fönsterkarmar av olika storlekar. Var tidigare ett målat glas konstnär skulle behöva mödosamt räkna om var och en av de olika former i sin tur, kan modern programvara ändra storlek på fluga. Varje segment av ett mönster hålles proportionell mot den ursprungliga, vilket gör det bekvämt att använda samma design till en bred variation av ramar.

Utvecklingen av målat glas programvara, tillsammans med helt bättre produktionsmetoder, har gjort glasmålningar ett rimligt alternativ för i-hemmet installationer där tidigare det var reserverade för kyrkor och liknande byggnader. Bortsett från estetik, erbjuder målat glas en kombination av avskildhet och solljus som många finner attraktiva. De minskar behovet av tunga sekretess draperier eller persienner, och med målat glas programvara är det möjligt för villaägare själva att skapa mönster, utlåning en känsla av delaktighet i processen.

  • Målat glas.
  • Ett målat fönsterglas.