Vad är Cabrillo National Monument?

May 13

Vid den sydligaste delen av Point Loma halvön, strax väster om staden San Diego, Kalifornien, är Cabrillo National Monument, ett 160-acre USA nationalpark. Etablerat 1913 av USA: s president Woodrow Wilson, memorializes parken resan av Juan Rodriguez Cabrillo, den första europé som landade på västkusten i vad som skulle bli USA Parken, som ägs och underhålls av US National Park Service, är öppna 365 dagar om året från 09:00 till 05:00

Juan Rodriguez Cabrillo kom först till den nya världen som en conquistador, portion under Hernan Cortes som kapten för crossbowmen under de spanska kamper med Aztec. I 1530-talet, Cabrillo bosatte sig i Santiago, Guatemala. Hans rapport av en katastrofal jordbävning som drabbade Santiago 1540 är den första kända bit sekulära journalistik skriven i den nya världen.

I juni 1542, lämnade Cabrillo Navidad, Mexiko, nära dagens Manzanillo, med sin besättning på den första europeiska expeditionen till västkusten tidens USA. Expeditionen seglade in i San Diego Bay tre månader senare, och den 28 september 1542, Cabrillo flaggskepp, San Salvador, landade på östra stranden av Point Loma halvön. Cabrillo själv kallade San Diego Bay "en mycket bra port" och namngav landet San Miguel. Det döptes San Diego av Sebastian Vizcaino 60 år senare. Även Cabrillo avled senare i expeditionen, hans konto av resan erbjuder den första skriftlig beskrivning av vad som skulle komma att kallas västkusten.

En staty av Cabrillo kan hittas på östra sidan av Cabrillo National Monument, med utsikt över San Diego Bay. Förutom statyn, innehåller parken flera andra platser av intresse, däribland Old Point Loma-fyren, ett besökscentrum, resterna av kustskydd, tidepools och en vandringsled. Reenactors kan hittas i hela parken under drift, och guidade och självgående turer finns tillgängliga. I slutet av september varje år, den årliga Cabrillo Festival bjuder på kulturella demonstrationer, folkloristiska föreställningar, mat bås och ett återskapande av Cabrillo landning.

Den Old Point Loma-fyren kom i bruk den 15 november 1855 är ett av de första fyrarna byggda på västkusten. Vid 422 meter över havet, det var också den högsta fyr i USA vid tidpunkten för dess konstruktion. Dess förhöjda plats resulterade i oväntade, negativa konsekvenser, men: dess ljus ofta var svårt att se på grund av låga moln och dimma. Således i mars 1891 var den gamla Point Loma-fyren stängd, och New Point Loma-fyren, närmare havet, öppnades.

Den Old Point Loma-fyren har sedan renoverats för att likna dess utseende på 1880-talet. Ställer ut i sina lägre nivåer är öppna året runt, men tornet är öppet för besökare endast två gånger om året: den 25 augusti, årsdagen av National Park Service, och den 15 november, årsdagen av fyren.

Klimatet, plats och ekosystemen i Cabrillo National Monument har också mycket att erbjuda, inklusive mer än 200 fågelarter, 300 arter av inhemska växter och sällsynta och hotade livsmiljöer. I parken finns det mest betydelsefulla avels rookeryen av stora blå hägrar i kust södra Kalifornien och ett släkte av lucka spindel som kan hittas bara i Point Loma halvön området. I samarbete med den amerikanska flottan, US Coast Guard, City of San Diego och US Department of Veterans Affairs, National Park Service skapade 662 hektar stora Point Loma Ecological Conservation Area (PLECA) för att skydda de olika vilda djur, växter och ekologi i område.

Parken har varma, torra somrar och svala, milda vintrar. Den genomsnittliga årliga temperaturen i området är 64 grader Fahrenheit (ca 18 grader Celsius), och den genomsnittliga årsnederbörden är 9,5 inches (24 cm). På västra sidan av parken ligger tidvattenområdet, där växter och djur lever under vattnet under högvatten och ovanför vattnet under lågvatten. I denna zon lever en mängd olika organismer: röd och grön alger, havs harar, fisk, eremitkräftor, sniglar, havstulpaner, chitons, snäckor, anemoner, musslor, hummer, havsstjärnor och, längre ut, stor kelp, sjöborrar, abalone, kelp bas, Sheephead och bläckfiskar. Tillsammans med denna marina ekosystemet, innehåller parken ganska lite av hotade kust salvia skrubba livsmiljö; Bayside Trail, en 2-mil väg, tar vandrare genom denna livsmiljö.

Från mitten till slutet av december till mars, är Cabrillo National Monument en fantastisk plats för valskådning. Pacific gråval migrera från Alaska till Baja California, Mexiko, varje vinter, höger längs Kaliforniens kust. Parken har även en "Whale förbiser" från vilken besökarna kan titta ut på Stilla havet och glimt valar.

  • Juan Rodriquez Cabrillo kom till den nya världen som en conquistador i början 16-talet.
  • Cabrillo monument innehåller ett tidvatten område med många olika arter, inklusive eremit krabbor.
  • President Woodrow Wilson skapade Cabrillo National Monument 1913.
  • Valskådning är populärt på Cabrillo National Monument.