Vad är det mest effektiva typ av varmvattenberedare?

November 12

I många länder är lärande som varmvattenberedare är effektivast ganska enkelt, tack vare regler som kräver företagen att visa Energy Guide etiketter på varmvattenberedare. Ursprungligen Energy Guide etikettkrav började i USA på 1990-talet, men programmet antogs senare av flera andra länder, däribland Australien, Kanada, EU, Japan, Nya Zeeland, och Taiwan. Information om etiketterna indikerar den totala effektiviteten i en varmvattenberedare och hur många liter vatten det kan värma i genomsnitt varje timme. Dessa betyg är kända som energifaktor (EF) och den första timmen Rating (FHR). Ytterligare energibesparingar information och ranking på några av de mest populära märken av varmvattenberedare kan också vara tillgängliga via konsumentorganisationer och rapporter.

Energi Guide Etiketter

Energifaktor mäter en varmvattenberedare totala effektivitet genom att jämföra den mängd energi som kommer in till värmaren till den mängd energi det ger ut. En EF sträcker sig vanligen från så lågt som 0,5 till så högt som 2,0, men siffrorna varierar mellan modeller; ett högre nummer indikerar en mer effektiv modell. En First Hour Rating anger hur många liter vatten modellen kommer att producera under topp användningstider; i allmänhet, de flesta modeller värma mellan 50 och 67 liter vatten per timme.

Typer av Varmvattenberedare

Olika sätt att öka effektiviteten

Medan den genomsnittliga varmvattenberedare kommer att pågå cirka 10 till 15 år, en gång i varmvattenberedare börjar läcka, blir det mindre effektiva och mest sannolika behov bytas ut. Isolerings filtar kan hjälpa till att hålla vattnet i en ackumulatortank varm utan att spilla mer energi. Att hålla låga varmvattenberedare temperatur innebär att den har att arbeta mindre, vilket ökar effektiviteten. Det är också möjligt att lägga till en övernattning avstängningstimer för konventionella modeller som kontinuerligt värmer vatten. Installera värmefällor för att hålla värmen i, isolerande vattenledningar, och att vara aktsam om regelbundet underhåll hjälper också till att öka effektiviteten.

  • Vissa hävdar att konventionella varmvattenberedare är ineffektiva eftersom de behöver ständig energi för att hålla vattnet värms.
  • I genomsnitt kan varmvattenberedare pågå ca 10-15 år.