Hur väljer jag det bästa Small Winch?

March 31

Vinschar är enheter som använder en kabel lindad runt en trissa för att lyfta eller på annat sätt dra tunga föremål. Storleken på vinschen kan variera beroende på användarens behov, så det första steget i att välja en liten vinsch är att besluta hur ni är mest benägna att använda enheten. Termen "lilla vinsch" kan tolkas olika: några av de största vinschar är kapabla dragande extremt tunga föremål, medan vissa mindre modeller kan vara lämpligt för bogsering bilar. Även mindre modellerna kan monteras på ATV och de minsta modellerna kan användas enbart för att säkra poster i en lastbil säng i stället för för dragande eller lyft.

Några vanliga användningsområden för en liten vinsch inkluderar fordons dragande eller segla utfodring på vissa typer av båtar. När du väljer en vinsch, tänk på hur mycket vikt kommer att flyttas från enheten, där den kommer att monteras, och hur du kommer sannolikt att driva den. Du kommer också att behöva fundera på om du vill ha en motoriserad vinsch eller en manuell en. En manuell vinsch kommer att innehålla en handvev som du kommer att behöva vända sig för att mata ut kabeln eller dra den. En motoriserad variant kommer att ha en elektrisk motor för att utföra denna uppgift. Tyngre duty applikationer kräver oftast en motor; om du kommer att använda den lilla vinsch på framsidan av en off-road fordon, till exempel, behöver du en motor.

Handdrivna vinschar är lämpliga för lätta applikationer samt för båt bruk. En vinsch kan användas för att ladda en båt på en släpvagn - en motordriven eller handdriven version kan användas, beroende på storleken av kärlet - eller att mata seglen. En handdriven vinsch är bäst för utfodring segel eftersom dessa enheter är enkla att använda och pålitlig, och ingen elförsörjning kommer att bli nödvändigt att använda enheten.

Motordrivna vinschar har ofta hand styrenheter som tillåter en användare att mata ut rad eller dra den. Regulatorn är ofta hårdkodade till vinschenheten, men i några fall är en trådlös handstyrorgan användas i stället. Den trådlösa enheten är sannolikt att vara dyrare, men det gör att du kan röra sig fritt runt enheten och se artiklar som lokdragna är säkert fastsatt under hela processen. Det kommer också att du kan hålla sig borta från vinsch remskivan, vilket kan vara farligt om kläder eller händer fastna i systemet.