Vad är trammel Points?

December 2

Grimgarn punkter är par av klämmonterade väderstreck används på ett träbearbetning balk kompass. De kan klämmas in på något lämpligt träbalk eller en stållinjal att bocka av stora bågar eller överföra mätningar med stor diameter. Trammel punkter kan vara enkla anordningar som består av inte mer än en liten G-klämma försedd med en syl punkt. De kan också vara ganska komplicerat och omfattar flera justeringar och perifera tillbehör som pennhållare och bläck härskande pennor. Bojor avsedda att användas med platta härskare är vanligtvis runda i tvärsnitt med en kortplats och en skruv ner lås för att hålla linjalen ordentligt.

Normala ritsnål eller penna typ kompasser brukar duplicera mätningar och bocka av bågar och cirklar i träbearbetning. När dessa mätningar eller bågar blir för stora, dessa konventionella instrument inte längre räcker. En balk kompass möjliggör intervallet möjliga mätning att förlänga betydligt bibehållen noggrannhet och kontroll. Beam kompasser består av ett par trammel punkter som fungerar som medelpunkt och omkrets indikatorer. Dessa är oftast ganska enkla C eller G stil klämmor bifogas en lång, kraftigt pekade axel.

För att göra en mätning, är båda grimgarn punkter fäst balken med de punkter vända åt samma håll. Mittpunkten klämman åtdrages ordentligt på balken och omkretsen punkten flyttas ned till önskat läge och dras åt. Strålen kan sedan svängas genom en båge ritsning en synlig referensmärke. Vid överföring mätningar, är kompassen helt enkelt plockas upp och flyttas till den nya positionen. Flera balkar kan användas, vilka gav en nästan obegränsat urval av mätning.

Det finns flera olika typer av trammel punkter med klämtyp är den vanligaste. Vissa kan vara ganska komplicerat, dock, och innehålla en rad extra tillbehör. Dessa inkluderar omkrets punkter med blyertsbilagor som inte kräver en fysisk poäng märke som skall göras i materialets yta. Äldre stil bläck härskande pennor finns också i äldre grimgarn punktmängder. Vissa grimgarn punkter inkluderar knivbeslag som möjliggör ett blad som ska klämmas in i omkretsen pekaren att skära skivor av trä eller gips material.

Bojor kan även användas med plana stål eller trä linjaler som ger en inbyggd mätning kapacitet. Dessa är i allmänhet rörformiga beslag med en slits genom deras centrum för att acceptera linjalen. Linjal trammel punkter har en rafflad låsmuttern på toppen av cylindern som låser linjalen på plats. Äldre grimgarn punktmängder är ganska tungt utsmyckade med dekorativa gravyr och prydnads finish. De var ofta utsökt bearbetade bitar som upptar en plats av stolthet över sin ägarens samling.

  • Kompasser kan användas för att rita cirklar och bågar i olika storlekar, men inte de stora storlekarna produceras av balk kompasser.