Vilka är de bästa tipsen för matlagning Pork Shoulder?

April 24

Fläsk axeln är en populär styckningsdel, speciellt i grillrätter. Det kan vara tufft om inte beredd på rätt sätt, dock. De bästa metoderna för matlagning fläsk axeln använder vanligtvis låg värme och lång tillagningstid. Vanliga sätt att förbereda den innehålla rostning, rökning, grillning, eller långsam matlagning, som i att använda en Crock-Pot. En fläsk axeln kan kryddas eller marinerad innan tillagning för att ge smak och möra det.

Denna nedskärning är vanligtvis täckt av ett lager av fett som bör lämnas på under tillagning för att se till att köttet är mört och saftigt. Innan matlagning fläsk axeln kan det marinerade eller kryddat. Om marine kommer den bästa smaken komma genom att låta köttet i blöt över natten. En torr rub kan också appliceras på utsidan av fläsk axeln. Vissa människor väljer att blanda de torra rub kryddor med en vätska, såsom äppelcidervinäger och sedan injicera blandningen i fläskkött.

Innan matlagning en fläsk axeln, bör köttet tas ut ur kylskåpet minst en timme i förväg för att få den till rumstemperatur. En köttermometer används vanligen för att säkerställa att fläskkött når rätt temperatur. För att hålla en fläsk axeln fuktig, bör det basted eller besprutas med en vätska, såsom äppeljuice eller äppelcidervinäger, under matlagning som kan göras med en borste eller en sprayflaska.

Rökning, grillning, rostning, och långsam matlagning är alla bra metoder för matlagning fläsk skuldra. Nyckeln till matlagning fläsk axeln så det är mört är att använda låg värme och flera timmars tillagningstid. De flesta recept kräver en tillagningstemperatur mellan 240 och 280 ° F (115-138 ° C). Dessa temperaturer kräver vanligen 1,5 till 2 timmar av matlagning per kilo griskött för att säkerställa den är genomkokt.

Det är viktigt att kontrollera den interna temperaturen i fläsk axeln för att veta när det är redo att äta. En gris bör kan serveras skivas när den når 170 ° F (77 ° C). När man når 195 ° F (91 ° C), bör fläsk vara anbud att dra isär. För bästa resultat bör köttet vila i 15 till 20 minuter efter tillagningen.

Vid tillagning fläsk skuldra, bör kockar komma ihåg att dess avkastning är vanligtvis runt 60% av råvikten, trots allt av fettet återges. Denna nedskärning är allmänt serveras dras isär och blandas med barbecuesås. Många tycker också att det skivas med sås.

  • Använd en stektermometer för att säkerställa att fläskkött tillagas till rätt temperatur.
  • Fläsk ofta gnuggas med äppelcidervinäger, som hjälper möra köttet.
  • Fläskkött kan marinerad innan tillagning för att lägga till i smaken.