Vad är en Tulip Tree?

April 21

Den tulpanträd (Tulpanträd) är en art av lövträd som tillhör Magnoliaceae familjen. Även känd som tulpan poppel, är denna art infödda till Nordamerika och är nära besläktad med de södra magnolia. Tulpanträd är uppkallade efter sina gula och röda blommor som har en form som liknar tulpan blommor. Dessa träd är ett populärt val för trädgårdsmästare och landskapsarkitekter som skugga träd och odlas som en källa till billig virke för träindustrin.

En tulpanträd blomma har sex kronblad som är grönvita med ett enda band orange runt hela blomman. Tulpanträd blommar ofta pollineras av bin och honung som är gjord av tulpanträd är populär i bageriindustrin. Dessa blommor inte blommar förrän tulpanträd har utvecklat sin fulla våren bladverk. Som ett resultat, tulpan poppel blommor går ofta obemärkt tills de har avslutat blommande och falla till marken.

När det inte är i blom, kan en tulpan träd lätt identifieras genom sina blad. Kroppen av en tulpan träd blad har en kvadratisk form som liknar konturerna av en katt ansikte med två lober för öron och två lober för kinderna och morrhår. Dessa blad är vanligtvis 6 inches (ca 15 cm) lång och 5 inches (ca 13 cm) bred. Under hösten, tulpan löv vänder en lysande nyans av gult.

Tulpanträd har en lång livslängd och kan bli ganska stora när de når mognad. Fullvuxna tulpanträd är vanligtvis 70 till 90 fot (21,3 till 27,4 meter) hög och 35-90 fot (10,6-27,4 meter) bred. En ensam tulpanträd kan upptäckas på ett avstånd av dess pyramid, konisk form.

Den idealiska platsen att plantera en ny tulpan poppel är en plats som erbjuder fuktig jord med god dränering och får massor av full sol. Träden gör bra i hardiness zoner 4 till 9 och föredrar en sur jord. En planta bör planteras med en etablerad rotklump i början av våren. Ta storleken på en fullvuxen tulpan poppel i beaktande innan plantering.

Det virke som avverkas från tulpanträd ibland förvirrad av lekmän som sann poppel grund av ett av de vanligaste namnen för detta träd. Den poppel som ofta används inom möbelindustrin skördas från vissa arter av Poplus släktet. Tulip poppelträ är en mjukare typ av trä som liknar Pine. Det används främst som en låg kostnad virke för skåp, kistor och rangerbangård.