Vad är Rajasthani Mehndi?

April 19

När man talar om Rajasthani mehndi, kan henna konstnärer att diskutera en av två saker. För det första kan det syfta på en viss typ av henna som växer i delstaten Rajasthan, Indien, som är uppskattad för de mörka röda Mehndi mönster som den producerar på huden. Rajasthani mehndi kan också hänvisa till mönster som är specifika för det området av Indien. Mönster från Rajasthan tenderar att vara mer komplicerade och genomarbetade än designar någon annanstans i Indien. Detta är sannolikt eftersom Rajasthan infödingar har enkel tillgång till de djupt pigmente henna blad som är så uppskattad i resten av världen.

Vädret och jordar i de flesta delar av Rajasthan, Indien, är inte snäll mot jordbrukarna. Detta tillstånd får mycket lite regn och jordarna är inte normalt rika eller lerig. De som kan vattna, ha tillgång till gödselmedel, och har tillräckligt med mark för att rotera grödor kan växa en mängd olika produkter, men detta ISNA € t fallet för alla Rajasathani lantbrukare. Mehndi henna grödor behöver traditionellt mycket lite vatten och nästan ingen uppmärksamhet från trädgårdsmästaren, vilket gör den idealisk för plantering i denna del av Indien.

De flesta Rajasthani Mehndi bönder börjar henna sticklingar eller frön i den fuktiga leran längs flodstränderna. Denna lera är rik på silt och näringsämnen från floden vatten, så det är också fuktigt under större delen av året. De henna växter våren upp och frodas i denna jord tills de växer till ca 6 inches (ca 12 cm) i höjd. Bönderna transplantera sedan plantorna till stora, plantageliknande områden där de växer till mognad i torr värme.

Vissa spekulerar att det är bristen på vatten som gör pigmentet från Rajasthani Mehndi växter så mörka och rika i färg. Bladen innehåller mycket koncentrerade mängder näringsämnen, vilket innebär att de innehåller också en stor mängd mehndi färgämnen. Dessa idealiska odlingsförhållanden gör Rajasthani mehndi en av Rajasthanâ € s största export.

Mönstren tillverkade med Rajasthani Mehndi är oftast ganska invecklad. De nästan alltid visas på händer och fötter av indiska brudar, släpande från armbågarna till fingertopparna och från knäna till spetsarna på tårna. Gården designen representerar äktenskaplig enighet, lycka, och det faktum att man och hustru hör nu till varandra. Denna design visas oftast som en detaljerad band omslag runt kvinnans handled, arm, ben, eller fotled.

Vågor, tärning spel och fans är också populära Rajasthani Mehndi design. Spelen representerar välstånd och gifta sig salighet, medan vågorna och fans är symboler för lycka. Den brudföljet börjar ofta tillämpar mehndi flera dagar innan själva ceremonin. Denna extra tiden tillåter henna att verkligen penetrera huden och ger brud skötare en möjlighet att skapa ytterst genomarbetade bilder.

  • Rajasthani mehndi är en utstuderad slags henna gjort i Indien.