Vad är Garantiförsäkring?

May 12

Garantiförsäkringen är en försäkringsprodukt utformad för att ge täckning för kostnader i samband med reparation eller utbyte av de artiklar som omfattas av försäkringen. Det säljs för saker som vitvaror, fordon och elektronik som en extra trygghet för konsumenterna. Flera försäkringsbolag erbjuder denna produkt, och det är också ibland tillgängliga från tillverkare, ofta med en rabatt när folk köper garantiförsäkring när de gör en ny produkt köp.

Under garantiförsäkring, om produkten är skadad eller slutar fungera korrekt, det kan bytas ut eller repareras, beroende på situationen, och försäkringen kommer att betala för det. Människor kan behöva betala i förskott och sedan ansöka om ersättning, eller försäkringsbolaget kan täcka reparationerna direkt, oftast kräver människor att arbeta genom auktoriserade verkstäder. I fallet med garantiförsäkring som tillhandahålls av en tillverkare, hanterar tillverkaren ofta service i en reparationscenter den fungerar.

Vanligtvis finns det undantag strukturerade i en garantiförsäkring. Om människor använder objektet oaktsamhet, kan de inte få täckning. Likaså för vissa typer av skador, såsom skador orsakade av naturkatastrofer, om inte särskilda täckning har köpt. Med vissa produkter, försöker självreparation på kommer också annullera försäkringen, och oftast specialtätningar är utformade för att göra åverkan tydligt för tekniker när de arbetar på produkten.

Beroende på produkt, kan garantiförsäkring vara en sund ekonomisk beslut, eller det kan vara ett slöseri med pengar. Det är viktigt att få offerter från flera källor för att få en uppfattning om kostnaderna och visa vad som omfattas. När vägning köp av garantiförsäkring, kanske folk vill överväga den fria garantin vanligtvis erbjuds med produkten; Det kan vara tillräckligt för att täcka sina behov. Om en förlängd garanti önskas, är det lämpligt att fundera på om det skulle vara mer kostnadseffektivt att betala ur egen ficka för utbyte än det skulle vara att göra försäkringsersättningar.

I fallet med garantiförsäkring erbjuds av tillverkare och återförsäljare, konsumenter ibland känna sig pressad att köpa produkten. När forska ett större inköp, kan det vara en god idé att titta på garantialternativ, för att vara beväpnad med denna information i samtal med en säljare. Om en bättre försäkringsprodukt är tillgänglig från en annan källa, kan konsumenterna fråga om konkurrenskraftiga priser, eller anger bestämt att de inte är intresserade av säljarens produkten.

  • Produktgaranti skyddstäckning garanterar att produkten är fri från brister i utförande och material som används.