Vad är Bammy Bröd?

April 21

Bammy bröd är en jamaicansk tunnbröd som använder kassava rot, vad vi kan veta mer familjärt så tapioka, som den väsentliga stärkelseingrediensen. Bammy bröd har jämförts med pannkakor, och det kan antingen stekt ungefär som en tunnbröd, eller bakad, och vände över till bruna båda sidor. Till skillnad från den amerikanska pannkaka, är bammy bröd ofta ett komplement till salta livsmedel, och mest populära serveras med fiskrätter.

Bammy bröd görs med riven kassava, som pressas i tyg eller papper för att ta bort det mesta av sin fukt. Du € ll finna det i stora utbudet i Jamaica, och dess popularitet har dessutom gått över till USA, särskilt i de södra staterna. Att hitta kassava rot är ofta den svåraste delen av att göra brödet. Kontrollera specialitet livsmedelsaffär om du vill göra ditt eget bröd.

Den kassava rot för bammy bröd måste förberedas speciellt, eftersom i råformat kan innehålla en del cyanid. Roten är normalt riven, och sköljdes åtminstone en gång. Det är då vanligen torkas innan den saltade och formas till små kakor ca 4 inches (10,16 cm) i diameter.

Du kan hitta dessert former bammy bröd som är definitivt delikatesser. Ibland efter kakan har kokats, kyls den och sedan doppas i kokosmjölk. Den bammy bröd eller kaka sedan stekt igen och kan serveras med söt sirap eller som en frukostmat. Ändå är det mer vanligt att hitta bammy bröd serveras med salta livsmedel, mest speciellt stekt fisk.

Bammy bröd har ofta att vara speciell beställas från Jamaica, eller online jamaicanska mat affärsplatser. Du € ll notera att det ser ganska likt små mjöl tortillas, och är ganska billigt att köpa. Du kan hitta den i enstaka jamaicansk eller Cajun restaurang, och kommer mer typiskt finna det erbjuds i södra USA. Det är mycket svårt att hitta brödet i norra staterna, såvida du € re turen att ha en jamaicansk restaurang i närheten.

Naturligtvis ett sätt att försöka bammy bröd i dess mest autentiska inkarnationer är att resa till Jamaica. Detta skulle förmodligen garantera dig de färskaste bammy bröd möjligt, samt att ge en fantastisk semester destination. Å andra sidan, inte alla människor har lyxen att göra en sådan resa, oavsett hur mycket theyâ € d känns att. I detta fall, försök internetbutiker, internationella livsmedelsbutiker eller prova på ett antal bammy bröd recept tillgängliga på Internet eller i jamaicanska kokböcker.

  • Cassava rot är den viktigaste ingrediensen i bammy bröd.
  • Bammy Bröd är en jamaicansk tunnbröd som är finns i stora utbudet på den ön nation.