Vad är Corporate Outsourcing?

October 27

Corporate outsourcing är strategin att säkra leverantörer att hantera specifika uppgifter i samband med den pågående driften av företaget. Det finns flera viktiga funktioner som ofta ut på entreprenad av stora och små företag, vilket gör det möjligt för företag att spara pengar och avleda resurser till andra delar av verksamheten. Dessa viktiga funktioner inkluderar olika redovisningsprocesser, marknadsföring och PR, och mänskliga resurser.

En av de mest populära formerna av företagens outsourcing har att göra med bearbetning lönelistor. Genom att engagera sig av en kompetent löneservice, är det möjligt att utse en person inom företaget för att hantera även stora lönelistor som inkluderar olika betalningsplaner för timan och tjänstemän. Efter att förse leverantören med grundläggande information, data på klientfilen används för att bearbeta lönelistan, beräkna arbetsgivarskatter, hålla inne anställdas skatter, skära kontroller, och hantera direkta insättningar till anställdas bankkonton. Business process outsourcing av denna typ kan spara ännu små företag en betydande mängd resurser i form av både tid och pengar.

Allmänna redovisningsprinciper funktioner är en typ av företagens outsourcing som har en särskild vädjan till småföretag. Outsourcing processen för att skapa och underhålla leverantörsskulder och kundfordringar, bearbeta betalningar till leverantörer, utfärdande fakturor till kunderna, att utföra betalningar till utestående fakturor kräver precision samt tiden under affärsdagen. För företagare som just har börjat, outsourcing redovisningsfunktioner gör det möjligt att fokusera på att främja och växande företaget, i stället för att lägga tid varje dag på pappersarbete.

Ett annat vanligt alternativ i företagens outsourcing har att göra med mänskliga resurser. Snarare än att upprätthålla ett fullfjädrat avdelning, kommer en enda personalchef interagera med en leverantör som hjälper till att hålla företaget à jour med alla nya regler som rör anställda och anställdas rättigheter. Den outsourca partner kan också bidra till att mildra i personaltvister, och även hjälpa till med underhåll av personalregister, innefattande utgivande av lovord eller någon typ av skriftlig disciplinära åtgärder.

Många företag idag anlita oberoende PR och marknadsföring av företag, snarare än hantera dessa funktioner internt. Corporate outsourcing av denna typ gör verksamheten att koncentrera sig på andra frågor, medan proffsen sköta alla detaljer som rör marknadsundersökningar och skapandet av reklamkampanjer. Eftersom outsourca partner har tillgång till resurser som skulle kosta kunden en hel del pengar att förvärva, det finns en betydande besparingar till detta synsätt. Dessutom marknadsföring experter ta ett stort kunnande till bordet, något som många små och medelstora företag skulle få svårt att ta till uppgiften.

Corporate outsourcing är särskilt fördelaktigt för mindre företag, eftersom användningen av leverantörspartners kan hjälpa enskilda firmor och andra mindre enheter verkar vara mycket större än de verkligen är. I branscher där storlek är att jämställa med kompetens, kan detta ge nya verksamheter eller företag som vill förbli mindre att konkurrera med företag som till betydligt större. Detta gäller särskilt när outsourcing partner är villig att privata varumärkestjänster och presentera sig som en del av clientâ € s verksamhet.