Vad är Wallerian Degeneration?

September 20

Wallerian degenerering är ett mönster av skada i nervfibrer där axonet av en nerv bryter ner på grund av en lesion skadar kärnan. När skador visas längs nerverna, kan de motsatta eller distala ändarna uppleva Wallerian degeneration. De nervceller kommer att försöka växa och förnya såvida ett ärr eller liknande hinder hindrar dem från att göra det. I det perifera nervsystemet, tenderar återväxt att vara snabbare än i det centrala nervsystemet.

Processen börjar med en skada på en nerv som en klippa eller krossa eller degeneration orsakad av neurologisk sjukdom. Inom omkring en dag, fibrerna vid den andra änden av nerven börjar atrofi och dra isär eftersom de inte erhåller tillräckligt med näring. Om nerven levererar en muskel, kan det växa svag och liten. Detta kan hända på en liten eller stor skala, och kan resultera i domningar, stickningar och andra ovanliga förnimmelser för patienten.

Efter Wallerian degeneration, små groddar verkar och försöker nå över gapet kvar efter nervtrådarna falla sönder. Om de lyckas kommer de hoppa över, återställa känsla och funktion till området. De nya nerver kanske inte fungerar lika bra, och muskeln kan uppleva kvardröj svaghet. När ärr eller andra hinder finns i vägen, kan de växande strukturerna inte att kunna hitta sin väg över, lämnar gapet på plats. Muskeln kommer att fortsätta att atrofi eftersom den inte tar emot tillräckligt många signaler från nerverna.

För läkare, är viktigt att förstå processen för Wallerian degeneration. Omfattningen av nervskada kan ta flera dagar att bli uppenbara när nerverna bryta ner, och patienter kan få symtom i månader eller år, eftersom nerverna inte växer tillbaka ordentligt, eller misslyckas med att växa tillbaka alls. När du arbetar runt nerverna, kirurger är noga med att undvika att skapa lesioner, och beakta all urholkning av myelinskidan eller andra problem som kan bidra till Wallerian degeneration.

Det är möjligt att använda en operation för att vägleda nya nervtrådar om de har problem med framgång växer tillbaka. Denna procedur kräver en neurolog med lång erfarenhet och utbildning, och kan vara en mycket känslig operation. När du arbetar med nerver, kirurger vill undvika att skapa ett större problem än det patienten började med. I vissa fall är det inte möjligt att stimulera regenerering och patienten kommer att uppleva en permanent förlust av känsel och funktion.