Vad är Night Cream?

September 28

I historien om hud produkter, är det svårt att identifiera exakt vem uppfann nattkräm. Nattkrämer kan definieras som en produkt som används på huden vid sänggående, och höll på när de sover. Det finns konton romerska damer går till sängs med fin olivolja på deras ansikten, för att hjälpa till att behålla fukten i huden och minska skrynkling. Omnämnandet av natt krämer är ganska konsekvent i USA, under hela 20-talet, och självklart fortsätter in i 21: a.

Det är också svårt att definiera nattkräm, speciellt i modern mening. Det kan hänvisa till krämig pasta- eller ens färglösa hud behandlingar som bärs under natten. Även i det förflutna, kvinnor som ville minska åldrandet var den högsta befolkningsgruppen med nattkräm, finns det nu natt krämer tillgängliga för människor av båda könen med fet hud, eller blandhy. Yngre personer kan använda nattliga krämer i en mängd olika formuleringar för att hjälpa till att minska finnar.

Den gamla "standard" nattkräm var ofta en produkt som var tung på fuktgivande ingredienser som olika oljor. Dessa var tänkta att behandla huden, men de var för tunga för att bäras under dagen, speciellt under någon form av smink. De tenderade också att vara ganska oljig, vilket sannolikt, särskilt före tillkomsten av tvättmaskinen, var svåra att avlägsna från lakan.

Dagens natt krämer kan fortfarande ha en högre oljehalt än lättare moisturizers bärs under dagen, men många av dem är formulerade så att de inte kommer fläck ark. Eftersom människor ofta har blandhy, med torrare hud runt ögon och kinder, och fetare hud på näsan och pannan, många natt krämer som gjorts i noncomedogenic formler så att de inte kommer att täppa till porerna. Du kan också göra egna natt krämer med olika kök ingredienser; Det finns många online recept.

Den mängd olika ingredienser i natt krämer representerar en sann intervall. Några av de dyrare kan lägga till specialoljor, retinol eller töm-A formler, citronsyra eller andra specialkemikalier och ingredienser. Praktiskt taget alla typer som marknads kraftigt kommer att hävda överlägsenhet över andra märken, och du kommer att höra orden i annonser som verkar bevisa en natt kräm är bättre än en annan. I synnerhet är kosmetikaindustrin förtjust i att hävda att saker är vetenskaplig och beprövad, men dessa påståenden kan vara svårt att försvara.

Om du vill använda en nattkräm, tänk på vilken typ av hud du har, och leta efter de krämer för din hudtyp. Om du har konsekvent problem med din hud som exceptionellt torr hud, en hel del finnar, rosacea eller liknande, kanske du vill konsultera en hudläkare innan du väljer en hudkräm. Visa även vilken typ av sovhytt du är när du väljer en nattkräm. Om du är en sido sovhytt, eller växla från sida till mage i natt, kommer du vill leta efter en kräm som inte kommer att blöda på dina lakan. Om du alltid sova sidan upp på din rygg, kanske du kan använda en tyngre kräm som också är fetare.

  • Retinol nattkräm kan bidra till att minska uppkomsten av rynkor.
  • En nattkräm bör väljas utifrån individens specifika hudtyp.
  • Personer med rosacea bör rådfråga en hudläkare innan du väljer en nattkräm.
  • Romerska damer brukade sätta olivolja på huden när de gick för att sova för att hjälpa huden att behålla fukt.