Öva Motion för att spela durskalan Pattern # 2 på gitarr

September 20

Du kan spela en hel del gitarrmusik genom att helt enkelt memorera fem stora skalmönster, och det bästa sättet att memorera något är att öva. Följande övningar kommer att hjälpa dig att lära dig stor skala mönster # 2 på gitarr.

När du lär dig de stora skalmönster, kan du spela upp dem på många olika sätt - som tillämpar bästa mönstret för situationen eller genom att ändra nycklar samtidigt som en mönster. Med 12 stora skalor och fem finger alternativ för varje skala, du tittar på 60 stora skalor i position. Alla dessa alternativ är det som gör gitarren så otroligt coolt.

Större skala mönster # 2 börjar med den 4: e fingret på 6: e strängen och innehåller ett out-of-positionen anteckning på 4: e sträng som inte faller inom den fyra bandet span definieras av position och som kräver att du sträcka upp ( högre på halsen, mot bron) med 4: e fingret för att nå denna anmärkning, eftersom det förekommer en fret ovan där fingret faller naturligt.

Varhelst dessa mönster innehåller out-of-positionen anteckningar, ägna särskild uppmärksamhet; Dessa fläckar är där du kan spela ett fel not, eller bara ha problem med att spela den rätta på rätt sätt. Om du inte kan utföra out-of-positionen notera korrekt, försök att isolera passagen med problemet anmärkning och spela den några gånger av sig själv. Spela då hela mönstret från början till slut.

Följande bild visar stor skala mönster # 2 i tonarten C-dur i både nackdiagram och i musik och fliken format. Den här gången, förutom Fingenotation från den första tonen (en 4 till vänster om notehead), finns det också en finger beteckning om en out-of-positionen anmärkning inträffar (en 4 bredvid den 4: e-strängen anmärkning B vid den 9: e bandet).

Öva Motion för att spela durskalan Pattern # 2 på gitarr

Öva detta mönster så många gånger som du behöver för att för att göra alla toner låter smidigt och lätt. När du använder rätt finger automatiskt, du vet att du är på rätt spår. Efter kan du lyckas finger detta mönster i alla tonarter, praktisera den i rytm.

Här är durskalan mönster # 2 i tonarten Bb stor i 3: e plats i stigande och fallande åttondels trioler. Var inte rädd för de lägenheter som du ser i tonart för denna övning. Även gitarrmusik skrivs vanligtvis på "guitar friendly" nycklar som innehåller vassa i tonart, använder detta mönster mer variation eftersom du lär mönster som kan flyttas runt och spelade i valfri tangent med samma lätthet. När allt är inte svårare än en skarp nyckel eller en nyckel utan lägenheter eller vassa alls en platt nyckel!

Som du tränar, spelar varje större skala från låg till hög, långsamt, högt, och medvetet först att bidra till att utveckla musklerna i handen och fingrarna - på samma sätt som idrottare kan lyfta vikter. Sen spelar det snabbare och lättare att närmare närma hur musiken faktiskt spelas i prestanda. Tänk bara på att behålla din start tempo och dynamisk nivå (loudness) hela skalan.

Öva Motion för att spela durskalan Pattern # 2 på gitarr