Hur blir jag en turkisk Linguist?

May 21

Utbildning i båda språkvetenskap och den turkiska språket är ett stort steg på vägen till att bli en turkisk lingvist. En kandidatexamen är i allmänhet den lägsta utbildningsnivå som krävs, även om många positioner kräver en magisterexamen eller doktorsexamen i ämnet för att få anställning. Turkiska lingvister har en mängd olika karriärmöjligheter, inklusive det av en översättare, datorprogram konsult, utbildare, eller forskare. För att bli en turkisk lingvist, är det bra att få erfarenhet inom området genom arbete, resor och forskning innan stegen för att söka jobb. Det är viktigt att planera din karriär så att du är medveten om de kvalifikationer som krävs för att så småningom arbeta inom turkiska lingvistik som du föredrar.

En kandidatexamen i turkiska krävs för de flesta positioner för att bli en turkisk lingvist. Det finns många högskolor och universitet med program i lingvistik som har en betoning eller koncentration i det turkiska språket. Du måste hitta ett program som kombinerar dessa två element för att få ut det mesta av din pedagogisk erfarenhet. Om du vill göra karriär som en universitetsprofessor eller forskare, är det nödvändigt att få åtminstone en magisterexamen i det turkiska språket eller lingvistik, även om de flesta positioner kräver doktorsexamen. En magisterexamen tar två till tre år av heltidsstudier och doktorsexamen tar 4:57 ytterligare år.

Det är viktigt att vara kunnig om det turkiska språket för att bli en turkisk lingvist. De flesta lingvister är flytande i det språk som de specialiserar sig på, och många karriärvägar kräver detta. För att bli flytande i turkiska, måste du studera det i stor utsträckning eller doppas i språket genom resor. Eftersom många lingvist jobb ber att de sökande har erfarenhet, kan du söka upp en praktikplats eller studier-utomlands program som äger rum i Turkiet eller en turkisk språkgemenskapen i ett annat land. Även om detta inte är möjligt för alla, kommer det att hjälpa dig att förstå inte bara språket utan kulturen också.

När du är klar med din utbildning, kan du börja söka jobb i karriären för ditt val. Lediga jobb kan hittas genom att kontakta branschorganisationer för lingvistik och genom att hålla en nära kontakt med din college rådgivare, som kan vara medvetna om fler möjligheter. Var beredd på att bli en turkisk lingvist genom att ha en uppdaterad kopia av ditt CV redo, samt en lista med referenser från tidigare arbetsgivare och professorer.

  • En examen i både lingvistik och turkiska språket är användbart för en blivande turkiska lingvist.