Vad är Dans sjukgymnastik?

March 3

Dansare och artister upprätthålla ofta skador som är unika för sitt område. Dans sjukgymnastik är ett fält av sjukgymnastik som riktar sig främst till dansvärlden. Den sjukgymnast har normalt ett särskilt intresse för dans som tillåter honom att vara mer i samklang med performerâ € s specifika behov, och så bidra till att påskynda sin återhämtning. Artister som akrobater och gymnaster är också kandidater för dans sjukgymnastik. Sjukgymnaster normalt råder artister om hur man undviker ytterligare skada samt arbete med dem på att bygga styrka, flexibilitet och ordentlig uppvärmning tekniker.

Sjukgymnastik arbetar för att hjälpa människor med fysiska skador eller smärta genom att använda en holistisk, eller naturlig strategi för att hantera sina besvär. Genom att använda motion, manuell manipulation och elektrisk stimulering av muskler, fysioterapi erbjudanden med diagnostisering, behandling och förebyggande. På samma sätt, dans sjukgymnastik syftar också till att i slutändan förbättra dancerâ € s prestanda och livslängd genom sjukgymnastik. Dansterapi ges vanligtvis av en legitimerad sjukgymnast. För att bli en legitimerad läkare tar vanligtvis upp till tre år och kräver att den sökande få en examen.

Under en dans sjukgymnastik session kommer en utbildad sjukgymnast bedömer dansare för styrka och potentialen för skada innan faktiskt dansa. En del av det fullständiga bedömningsorgan kan innefatta fotreglage, ben valdeltagandet, och huruvida dansaren har förmågan att dansa en pointe. Det är när dansaren utför i speciella dansskor upp på tips av sina tår. Denna screening process tydligt har potential att förhindra skador som kan vara bara en dans steg bort.

Balett och dans företag kommer ofta har en dans sjukgymnastprogrammet och sjukgymnast i huset, särskilt under utställningar. Terapeuten kommer ibland kombinerar traditionell terapi, såsom stretching övningar och förbättra motorstyrning, med andra tekniker som Pilates. Detta är ett system av övningar som syftar till att stärka kroppen samt sinnet.

Många dansterapeuter har dansarna själva på ett eller annat. Detta kvalificerar unikt dem att förstå graden av smärta och obehag som utövande upplever. Några av de vanligaste skadorna som behandlas under dans sjukgymnastik är stukningar eller stammar till anklarna, knän och rygg. Dessa kan vara allvarliga skador och kan ofta avsluta ett dancerâ € s karriär. Dans sjukgymnastik blir då en avgörande terapi för utövande inför vad som kan vara slutet på en dröm.

  • Balett företag förlitar sig ofta på en dans sjukgymnastprogrammet.
  • Sjukgymnastik använder manuell manipulation och motion för att behandla individer med skador.
  • Dans sjukgymnastik används för att behandla en massa stukningar eller påkänningar för vristen.