Hur en Cask av Real Ale är beredd före servering Alla Beer

March 9

När ett fat av real ale anländer till sin destination, är hyresvärden eller lagra nu ansvarig för att se till att fatet är ordentligt omhändertagna innan servering att öl till allmänheten. Om du gör det kräver mycket mer än att bara sätta fatöl. Det räcker med att säga att lagra roll i kvaliteten på real ale är precis lika viktigt som bryggeriets.

När lagra bestämmer att ölet har sjunkit ljus - vilket innebär att de klarning har koagulerat jästceller och annat organiskt material och släpade dem till botten av skärmkärlet, där de har bosatt sig och bildade ett geléliknande massa av sediment - och är ungefär klar för servering, knackar han en mjuk Spile i shive, som ligger på sidan av fatet. Den mjuka Spile - ibland kallas en tapp - är tillverkad av poröst material som tillåter luft att passera genom den, så att fatet kan andas.

Eftersom koldioxid är tillåtet att ventilera ut genom den mjuka Spile kan lagra mäta konditione aktivitet genom bubblorna som bildas runt Spile. Efter torka Spile ren, kan det lagra se hur snabbt reformen bubblor. Om reformen bubblor långsamt, betyder det att jästen är att slå sig ner, och ale karbonatisering är nära fullbordan. Om reformen bubblor snabbt betyder det att jästen är fortfarande aktiv, och ale är ännu inte helt kolsyrad.

När ölet har nått önskad tydlighet och karbonatisering nivå, ersätter lagra den mjuka Spile med en hård Spile, vilket inte tillåter gaser i eller ut ur fatet. Ölet får därefter sedimentera under ca 24 timmar före servering.

Fatet måste vara öppen och andas (med en mjuk Spile på plats) medan du ritar en öl, eller du kommer att skapa ett vakuum i öl linjen (och fat), vilket är anledningen till cask ales har så kort hållbarhet (om tre dagar). Du inte bara dra in luft i fatet med varje pour - vilket påskyndar staling processen - men du har också ett kärl som inte står under någon press, så ölen kommer så småningom att förlora all sin kolsyra.

Real ale bör konsumeras inom tre dagar från att dra den första öl från fatet, eftersom det börjar försämras omedelbart därefter. Med detta i åtanke, vissa hyresvärdar insisterar på att använda en tunna luftventilen, vilket tillåter en liten mängd koldioxid för att ersätta syret i fatet. Cask breathers släpp inte tillräckligt koldioxid till karbonat öl eller tryck öl genom öl linjer men bara tillräckligt för att filt öl för att hålla den fräschare provsmakning längre.