Vilka är Centers for Disease Control and Prevention?

February 23

I USA, är Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anses vara den främsta myndighet för människors hälsa. Internationellt är CDC erkänd som en global myndighet, som arbetar tillsammans med andra hälsobyråer för att ta itu växande hälsofrågor över hela världen. CDC är en del av Institutionen för hälsa och mänskliga tjänster, och har ett antal mål som en hälsoorganisation, alla inriktade på att förbättra hälsa och levnadsvillkor för amerikaner samtidigt få en djupare förståelse av sjukdomen i världen.

CDC grundades 1946 för att hjälpa till med malariakontroll och har sitt huvudkontor i Atlanta, Georgia. Omfattningen av organisationens bara växte efter det: idag, den hanterar sjukdomsutbrott över hela världen, arbetarskydd, smittsam och kronisk sjukdom i USA, och förorening och miljö sjukdom. CDC hjälper regionala hälsomyndigheter länka data med andra delar av USA, ett mycket viktigt verktyg för att identifiera framväxande sjukdomar som Hanta viruset samt spåra orsaken till livsmedelsburna sjukdomar.

CDC utredare är stationerade i över 25 länder, liksom hela USA. Lag träna tillsammans så att de kan mobilisera snabbt i en nödsituation, ofta lämnar i mindre än 24 timmar för att samla in data och ge behandling som ett välorganiserat lag. Den snabba svar på CDC värderas högt över hela världen, med CDC representanter att vara först på plats vid utbrott av allvarliga sjukdomar som ebola, Marburg virus, och andra.

En karriär med CDC kan vara spännande och omväxlande, och CDC har plats för människor med ett brett antal färdigheter. Patologer, lingvister, läkare, etnologer och andra allt arbete för CDC för att skapa ett skyddsnät av kunskap och skicklighet i händelse av en större katastrof. CDC forskare kan hittas på scenen undersöka områden av miljöförorening, ta vävnadsprover från personer som har dött av okända orsaker, utbilda kvinnor om hälsofrågor, forska sjukdomar och botemedel i labbet, och möte med stora världens ledare att tala om framväxande smitt hot som fågelinfluensa.

I USA, har CDC den högst rankade patogen labb i nationen, och är utrustad för att hantera sjukdomar på alla nivåer i fara. Det är också en av de bästa labben i världen, och många länder skickar prover till CDC för vidare studier och examination. CDC behåller även den amerikanska aktie av smittkoppsvirus under noggrant kontrollerade förhållanden. På grund av den omfattande talang och utrustning tillgänglig för CDC, är det ofta betraktas som en av de främsta sjukdomskamporganisationer i världen, jämförbara med faciliteter som Porton Down i England.

  • CDC hanterar sjukdomsutbrott från hela världen.
  • Centers for Disease Control and Prevention anses vara en global auktoritet på människors hälsa.