Vilka är de olika typerna av Staph infektion behandling?

October 21

I staphinfektion behandling kommer en läkare sannolikt dränera såret och administrera orala och topikala antibiotika. En staphinfektion är en bakteriell infektion som orsakas av stafylokocker, och måste behandlas snabbt, för om bakterierna kommer in i patientens blodomlopp, kan det vara ett livshotande tillstånd. Patienter kan bidra till att påskynda läkningsprocessen genom att tillämpa varma kompresser och hålla området rent.

Om någon av de möjliga symtom på en infektion upptäcks, bör patienter direkt se sina läkare att börja en staphinfektion behandlingsplan. Dessa symtom kan omfatta områden av svullnad och rodnad samt sår som kan sekret pus. Vissa patienter kan märka stora crusted blåsor eller svullna bölder. Staphylococcus skållas huden syndrom är ett utslag som ser ut som rå, bränd hud. Om patienten har också en feber, är det möjligt att bakterien är i hans blodomlopp.

Efter att ha testat ett vävnadsprov för att bekräfta diagnosen, kan läkaren lans koka eller lindade att dränera pus. Han kan också köra ytterligare laboratorietester innan förskrivning ett antibiotikum. Vissa antibiotika arbeta mer effektivt mot olika stammar av Staph bakterier. Om patienten har en antibiotikaresistent stam av Staph, kan han behöva få vankomycin intravenöst på grund av det faktum att drogen inte är effektivt mot Staph när det tas oralt.

Andra typer av läkemedel som används för staphinfektion behandling inkluderar sulfapreparat eller sulfonamider. Dessa är antimikrobiella medel som verkar genom att hindra bakterierna från att producera viktiga näringsämnen den behöver för att överleva. Cefalosporiner är en annan typ av läkemedel som kan användas för staphinfektion behandling. Dessa läkemedel kan tas oralt eller via en injektion. Nafcillin, en annan vanlig staphinfektion drogen, kan även administreras med en injektion.

Livsstilsrättsmedel kan också vara till hjälp för staphinfektion behandling. Patienterna kan använda en fuktig, varm kompress på såret flera gånger dagligen, under förutsättning att de använder en ren tvättlapp för varje användning. Denna metod, tillsammans med blötläggning såret i varmt vatten, kan hjälpa till att dränera pus och lindra obehag. De kan också gälla antibiotisk salva och rena förband, enligt anvisningar från läkare.

Ibland kan staphinfektion behandling involverar operation. Patienter med infektioner som tränger djupt in i musklerna kan behöva genomgå kirurgisk rengöring. De som har en protes, såsom en artificiell knä, måste ha den enheten bort om det blir infekterad med Staph.

Många stammar av staphinfektion, såsom meticillinresistenta Staphylococcus aureus (MRSA), har blivit resistenta mot många av de läkemedel som används för att behandla patienter. Förebyggande åtgärder är en viktig komponent i staphinfektion behandling - genom att regelbundet rengöra och täcker skärsår och sår, kan en patient att förhindra dessa infektioner och minska behovet av antibiotika.

  • Aktuella antibiotika kan användas för att behandla en staphinfektion.
  • Patienter kan bidra till att påskynda läkningsprocessen genom att tillämpa varma kompresser och hålla området rent.
  • Omedelbar rengöring och bandage av nedskärningar kommer att förhindra staphinfektion.
  • Patienter som tillbringar en längre tid på sjukhuset efter kirurgiska ingrepp löper en ökad risk att utveckla Staph infektioner.