Definiera Skillnader mellan SAT II, ​​SAT I och ACT

April 27

Många människor är förvirrade om hur SAT II, ​​SAT I och ACT jämföra - och hur de är avgjort annorlunda. Följande punkter kan hjälpa dig att hålla dessa tre tester raka.

  • Vem kräver testerna?

SAT II, ​​eller SAT ämnesproven, inte krävs av de flesta universitet (utom i Kalifornien).

SAT I den allmänna SAT, accepteras som en antagning krav av nästan alla högskolor och universitet och är generellt mer populärt med österländska högskolor än det är med västerländska skolor.

ACT accepteras av de flesta högskolor och universitet som ett medgivande krav och är i allmänhet mer populärt med högskolor i väst än med dem i öst.

Ta reda på från högskolor och universitet som tentor de behöver. De ger denna information på sina ansökningsblanketter, i sitt marknadsföringsmaterial, och på sina webbplatser.

  • Vad testats av dessa prov?

SAT II testar enskilda ämnen, allt från litteratur till biologi till USA: s historia till japanska.

SAT I tester behandlingen (i form av straff färdigställande och passagebaserade frågor), skriva (genom en uppsats och frågor som ber dig att identifiera grammatik, skiljetecken och byggfel), och matematikkunskaper (aritmetik, geometri och algebra ).

ACT test läsförståelse, engelsk grammatik, vetenskap resonemang och matematik (samma ämnen som de på SAT I, med lite trig kastat in).

  • Vilket test är det enklaste?

SAT II kan vara ganska utmanande beroende på din nivå av kunskap om ett visst ämne, så en bra studie verktyg är avgörande.

SAT I är lättast om du känner dig bekväm med att skriva och grammatik, och du har inte haft några trigonometriska klasser. Det är svårare om man fruktar att skriva och grammatik. Tio av de matematiska frågor om SAT II är grid-in istället för flervalsfrågor, vilket innebär att du måste räkna ut svaret på dem och skriva in svaret på din plåt. Vissa människor tycker inte om frågor som inte är flervals.

ACT är lättare för de flesta människor än SAT jag i läs- frågor men lite hårdare i matten. ACT grammatik frågorna är lite lättare än på SAT jag också.

  • Hur testerna görs?

SAT II ger dig en poäng av 200-800. Du får en poäng för varje rätt svar och noll poäng för varje utelämnade svar. Du förlorar 1/4 av en poäng för varje fråga du svarar på fel.

SAT I ger dig en kritisk läsning poäng av 200-800, och skriva poäng av 200-800, och ett matte poäng av 200-800. Du får din totala poängen genom att lägga alla tre poäng tillsammans. Varje rätt svar räknas en poäng, och var och utelämnade fråga räknas noll poäng. En felaktigt svar kan ha någon påföljd (grid-in mattefrågor) eller kan kosta dig 1/4 av en punkt (alla flervalsfrågor).

ACT värderingar varierar 1-36 för alla fyra områden, engelsk användning, läsning, matematik och naturvetenskap resonemang. Den totala poängen kommer från ett genomsnitt av samtliga fyra poäng. ACT inte dra ifrån några poäng för fel svar, så du bör alltid gissa.

  • Hur lång tid tar varje test tar?

SAT II tar en timme för varje ämnesprovet.

SAT I tar över tre och halv timme. Du har sex 25-minuters avsnitt (två skrivande, två läsning, och två matematik), två 20-minuters avsnitt (en läsning och en matte), och en 10-minuters skrivande avsnitt med bara grammatik frågor.

ACT tar nästan tre timmar (45 minuter för den engelska testet, 60 minuter för matteprovet, 35 minuter för vetenskapstestet, och 35 minuter för lästest).

  • När är testerna ges?

SAT II ges sex gånger per år, vanligtvis i oktober, november, december, januari, maj och juni. SAT I och SAT II hålls samma dag på samma gång, så du kan inte ta båda tentor på samma förvaltning dagen.

SAT I ges sju gånger per år, vanligtvis i oktober, november, december, januari, mars, maj och juni.

ACT hålls fem gånger per år, vanligtvis i oktober, december, januari, mars, maj och juni.