Vad är en infraröd mottagare?

April 17

En infraröd mottagare är en kommunikationsanordning som kan svara på utsläppen mycket nära och under frekvensen för synligt ljus. Hittade i poster såsom persondatorer, hushållsapparater och bilar, den infraröda mottagaren har vanligtvis på en digital kodningsschema eller ett protokoll för att överföra information eller kommandon över en infraröd länk. Infraröd mottagare användes i digital kommunikation på grund av enkel installation och bristen på behovet av licensiering, till skillnad från radiosändare. Under dimma, regn eller snö, emellertid den infraröda energi som absorberas kraftigt, vilket leder till länka avbrottet. En infraröd sändare kan vara en halvledar infraröd enhet som sänder en osynlig infraröd stråle.

Förekomsten av en regnbåge visar våglängder nära infrarött. Det visar färgerna rött, orange, gult, grönt, blått, indigo och violett (ROYGVIB), med röd som den lägsta frekvensen i spektrumet av synligt ljus. Om frekvensen av rött ljus minskas, kommer det att vara i den osynliga infraröda spektrumet.

Infraröd teknik används även i termisk avbildning. Populär mörkerseende tekniken använder en infraröd källa som gör infraröd studsa mål i totalt mörker. Den mottagna bilden erhålls därefter genom att använda speciallinser och en metod för att generera bilden. Dessa bilder kan vara stilla eller visas i realtid video för att visa bilder i realtid.

En infraröd mottagare kan även fungera i samband med en datasändare för att bilda en datalänk. Ett mycket bekvämt sätt att överföra filer till och från datorer, tillbehör och prylar är den infraröda länken. En nackdel med den infraröda mottagaren är behovet av att rikta in sändaren stråle till mottagaren fönstret. Den infraröda mottagaren-avkänningselementet har vanligen ett rött filter på utsidan, och detta beror delvis på förhindra vanligt ljus från desensing mottagarelementet.

En typisk infraröd sändare är tv (TV) fjärrkontroll, medan den infraröda mottagaren är på TV själv. Genom kodning rätt-pulsad data är att användaren kan skicka kommandon till TV-kontrollen. Olika TV-tillverkarna använder olika koder på fjärrkontrollen.

Den infraröda mottagaren används också för detektering av kroppstemperaturen på avstånd. Detta gör det möjligt att upptäcka personer med högre än normal kroppstemperatur, vilket är mycket användbart vid flygplatser där de flesta människor korsar gränser till nya länder. Genom att använda en realtidsvisning och de olika delmoment i det infraröda spektrumet, kan övervakning av den allmänna säkerheten göras enkelt.

  • En USB-dongle med en infraröd sensor.
  • Förekomsten av en regnbåge visar våglängder nära infrarött.
  • Tv är utrustade med en infraröd mottagare för att kommunicera med en IR-fjärrkontroll.