Vad är en Illusionist?

April 12

En illusionist är en typ av underhållare som vanligtvis utför framför stora folkmassor. I motsats till "närbilder" magiker, illusionister använder fulla scenområden och ibland hela teatern för att utföra sin handling. Modern illusionism ofta att finna i Las Vegas stil visar, tunga i specialeffekter och bländande tricks.

Illusionister i allmänhet skiljas från magiker av storleken på deras trick. Medan en typisk trollkarl kan använda korttrick eller försvinna kaniner kommer en illusionist vara mer benägna att försvinna en elefant eller en tiger. Dessutom är illusionister brukar anses förutom escapologists som Harry Houdini eller David Blaine, som förlitar sig till stor del på att utvidga kapaciteten hos den mänskliga kroppen i stället för att skapa illusioner.

Illusionist tricks finns i många varianter, kategoriseras på olika sätt av olika organisationer. Några av de vanligaste typerna av tricks inkluderar leviterande föremål, försvinnande eller producerar varor, teleportera saker från en plats till en annan, och penetrations tricks orsakar en solid passera genom en annan. De flesta av dessa illusioner kräver speciell utrustning, och beror på illusionisten skicklighet på vilseledning.

FINGERFÄRDIGHET eller vilseledande är ryggraden i många illusioner. Konsten innebär fokusering publikens uppmärksamhet på ett objekt eller plats medan själva tricket utförs på annat håll. Detta är något lättare att åstadkomma i stort steg magi än i närbilder föreställningar, som magikern har en större utrymme att dölja föremål eller rekvisita. Men finslipade vilse färdigheter är märket för en verklig expert, och blivande illusionists brukar träna i flera år innan storskalig prestanda.

En av de tidigaste stora illusionister var Howard Thurston, känd för sitt kort trick arbete. Thurston, som kallade sig "kungen av kort," hade en av de största magi visar i alla tider. Vissa rapporter tyder på att åtminstone åtta tågvagnar var nödvändigt att genomföra sin show utrustning.

Harry Blackstone, Sr., betonade konsten och formalitet av illusionister, och var känd för arbetade, eleganta skede arbete. Blackstone var känd för många signaturarbeten, en av de vackraste är en illusion som orsakade hela scenen att blomma med blommor. I en annan, välkänd levitation trick, skulle Blackstone orsaka en glödlampa att flyta genom en båge och ut över publiken.

Siegfried och Roy, den tyska illusionisten duon, är kanske mest känd för sina utstuderade produktioner i Las Vegas, Nevada. Deras anrik handling som involverar vita tigrar vid ett tillfälle gjorde dem två av de högst betalda artisterna i världen, innan en attack av ett av djuren lämnade Roy med kroniska skador. Attacken väckte allvarliga protester från djurrättsaktivister, som tror att djur inte bör tvingas att utföra.

En annan modern illusionist berömd för hans dramatik är David Copperfield, som ofta innehåller berättande i sina framträdanden. Copperfield anses vara en magisk underbarn, och var den yngsta personen någonsin antagen till American Society of Magicians. Magikern är känd för sina tv-framträdanden, som vanligtvis bedrivs framför levande publik att dämpa misstankar att effekter läggs i post-produktion.

Illusionister har en historisk rykte av att besitta övernaturliga krafter, även om de flesta moderna utövare förneka det. Två 2006 filmer, The Illusionist och The Prestige utforska fenomen och mystik kring magiker i slutet av 19-talet. Under hela tiden har magiker ofta förknippats med trolldom eller trolldom, trots de flesta av sina trick som förklarades av vilseledning eller maskiner. Ändå gemensam praxis att aldrig avslöja affärshemligheter gör ingenting för att ta bort misstankar av några av onaturliga förmåga.

  • En illusionist kan göra en elefant att försvinna.
  • Vissa illusionister utför korttrick.
  • Illusionists har förknippats med trolldom.
  • Det har funnits flera kända illusionister under de senaste decennierna, som Siegfried och Roy och David Copperfield.
  • Modern illusionism finns ofta i Las Vegas visar.