Vad är Polymer Clay Smycken?

July 3

Polymer clay smycken är tillverkade av ett lätt att arbeta mjukat material som inte innehåller några riktiga lermineral. Denna mjuka och följsamma material består av polyvinylklorid i en mjukgjord bas, vilket gör det till ett hållbart material för smycken. Polymer clay kommer i ett brett spektrum av färger som kan blandas för att göra egna färger för unika smycken skapelser. Denna mångsidiga produkt kan skulpterade, gjutna eller kombineras med andra element för att bilda pärlor, hängen, armband och örhängen. Det bränns vid mycket låga temperaturer, vilket gör det till ett populärt material för gör-det-själv-smycken hantverkare.

Pärlor var en av de tidigaste polymer lera hantverk. Intrikata pärlor av polymer lera käppar likna komplexa handgjorda pärlor gjorda av glas stavar men är mycket lättare att skapa. Den önskade mönstret är tillverkad av flera färger av lera i en logg-formad sockerrör. Denna rörs rullas därefter ut tills den är diametern hos de önskade pärlorna och skär. Hål görs i polymer lera pärlor före bränning så de kommer att vara redo för att stränga.

Den sockerrör teknik kan användas för att göra detaljerade hängen, örhängen eller broscher utöver pärlor. Varje bit skärs från sockerrör kommer att vara identiska, så matchande smycken element är lätt att skapa. Mångsidigheten hos detta material gör arbetet med polymerlera populär bland hantverkare som skapar handgjorda smycken. Nybörjare kan använda formningstekniker, medan avancerade hantverkare kombinerar käppar, skulptera och andra tekniker. Fantasifulla hantverkare fortsätter att utveckla nya metoder för att arbeta med materialet.

Polymer clay smycken hantverkare kombinera ofta andra element med leran. Några texturize leran genom att lägga sand, medan andra lägger metallkomponenter, glaspärlor eller snäckskal före detonationen. Designs stämplas in i leran, skulpterad eller skapas med hjälp av olika färg leror. Mångsidig Polymer Clay smycken kan vara samtida och djärv, invecklade och påminner om detaljerade viktoriansk stil smycken, och begränsas endast av crafterâ € s fantasi.

Ytskikt på polymerlera smycken varierar beroende på vilken effekt hantverkaren vill uppnå. De flesta märken av polymerlera har en naturlig matt finish. Glansigt eller satin finish glasyrer kan appliceras på den brända polymer clay smycken för att intensifiera färgen och lystern. Polering eller slipning med fint sandpapper eller stålull också skapar en blankare yta. Specialfärger kan användas för att lägga detaljer eller höjdpunkter att delar av smycken.

  • Polymer pärlor kan användas i skapandet av hantverkare smycken.
  • Polymer clay kan vändas till rep, sedan skuren i pärlor och sparken för smycken gör.
  • Pärlor kan göras i nästan vilken färg, tack vare de olika färgerna och blandningsförmåga av polymer lera.