Vilka är de olika typerna av Egg Gryta?

January 7

Ägglåda är en klassisk maträtt för söndagsbrunch, semester frukostar för stora familjer, och även en entrée för "frukost till middag." Även de grundläggande ingredienserna i varje ägglåda är samma, det finns många versioner, se till att det finns en smak kombination för nästan alla smaker. Dessa grytor kan innehålla bara tre eller fyra ingredienser, eller en massa örter och grönsaker. De kan också innehålla kött eller vara beredd vegetarisk stil. Veganer kan använda ägg substitut att skräddarsy dessa grytor till deras behov.

De enklaste ägg grytor innehåller endast tre ingredienser: ost, bröd och ägg. Kocken tårar allmänhet upp hans eller hennes favorit sorts bröd i myntstora bitar och placerar dem i en lätt smord ugnsform. Det finns ingen anledning att trycka ner bitarna; De ska sitta lätt i pannan och fyll den helt. Nästa, piskor kocken ihop allt från sex till 12 ägg i en skummande, gul blandning. En liten gryta kräver bara sex ägg, medan en gryta för en stor familj kan kräva 12.

När piskade, är äggen hälls över brödet och ägglåda är toppad med riven ost. Den gryta går in i ugnen tills äggen är inställda och osten är smält och klädstil. Detta mycket enkel version är välsmakande på egen hand, men kan även vara en tom duk för vissa kockar. Även denna enkla recept kan uppsnyggat lite genom att lägga dragon, vitlök, lökpulver, och paprika till äggen innan bakning.

Den andra typen av ägglåda innehåller nästan alltid kött och oftast sauterade lök. Bacon, korv, skinka, och till och med skivade scrapple är stekt tillsammans med lök och blandas in brödet i gryta. De ägg och ost är återigen lagt sist, och ägglåda bakas som vanligt.

Variationer för denna maträtt inkluderar olika sorters bröd och ost. Åldrad cheddar och pumpernickel kan gå bra med korv, medan focaccia bröd och färsk getost kan fungera bra med bacon. Scrapple smakar oftast bra med rågbröd och kan kräva ingen ost alls.

De som letar efter en mycket hjärtligt och balanserat ägglåda kan njuta av en tredje typ bäst. Detta inkluderar grönsaker som broccoli, potatis, spenat och tomater. Vilken som helst kombination av dessa grönsaker kan skivas i småbitar, sauterade tills mjuk, och omrördes i brödet. Kockar kan använda kött i detta recept, eller kan lämna ut den för en vegetarisk ägglåda. Försiktigt klappa grönsakerna torra efter tillagning dem oftast hindrar gryta blir vattnig.

  • Bacon är en vanlig ingrediens i ägg grytor.
  • En kartong av ett dussin ägg.