Vad är en infraröd Microwave?

January 23

En infraröd mikrovågsugn är en typ av strålande matlagningsanordning som kockar matar snabbare än en konventionell ugn och liknar en mikrovågsugn genom att den använder strålningsenergi för att värma mat. Mikrovågsugnar genererar elektromagnetiska vågor som kallas mikrovågor för att laga mat. Den infraröda mikrovågsugn, å andra sidan, producerar en annan typ av energi våg kallas infraröda vågor. Den främsta skillnaden mellan dessa energislag är att mikrovågor laga mat från insidan och ut, men infraröda vågor laga utifrån och in. Denna skillnad kommer att kraftigt påverka smak och konsistens av maten som tillagas.

Individer som hoppas att en infraröd mikrovågsugn har samma snabba matlagning bekvämligheten med en traditionell mikrovågsugn kan vara besviken över att höra att maten generellt tar längre tid att laga mat med infraröd strålning än med mikrovågsugn. Detta beror på att de infraröda vågor laga utifrån och in, mycket mer som en traditionell ugn. Även om detta tar längre tid, men gör det också maten att bli brun och knaprig på utsidan och saftiga på insidan. Maten kommer definitivt laga snabbare än i en konventionell ugn och kommer inte att ha gummi konsistens och oenhetlig uppvärmning ofta orsakas av mikrovågsuppvärmning. På grund av det sätt på vilket en infraröd mikrovågsugn kockar från utsidan i, är det ens möjligt att använda den för bakning, något som aldrig kunde med framgång försökt med en mikrovågsugn.

De flesta infraröda mikrovågor endast använda infraröda vågor för att laga mat, men det finns flera modeller finns att erbjuda kombinerade matlagningsmetoder, som använder infrarött, mikrovågsugn och konvektion teknik. Infraröda vågor gör generera värme, och sådana saker som plast köksredskap, pappershanddukar, eller vaxat papper kan inte användas i en infraröd mikrovågsugn. Som en allmän tumregel, om ett objekt inte skulle klara sig bra i värmen i en vanlig ugn, kommer det förmodligen inte stå upp mot den värme som alstras av de infraröda vågor. Dessutom kommer infraröda vågor inte tina mat något snabbare än en vanlig ugn, så en infraröd mikrovågsugn i allmänhet inte kommer att ha bekvämligheten med en avfrostning funktion.

Traditionella mikrovågor och infraröda mikrovågor inte ser likadana ut. De flesta ser mer ut brödrost eller konvektionsugnar. En infraröd mikrovågsugn kräver inte förvärmning, och om den inte använder en kombination av tillagningsmetoder, är det i allmänhet säkert att använda skålar eller folie vid matlagning. Som en följd av det sätt de infraröda vågor laga mat, blir det inre tillagningskammaren typiskt varm, och maten ska hanteras med samma omsorg utövas med en konventionell ugn.

  • Mat som tillagas i en infraröd mikrovågsugn kommer att smaka annorlunda än mat som tillagas i en traditionell mikrovågsugn.
  • Hushållspapper kan inte användas i infraröda mikrovågor.