Vilka är de olika Metoder för Independent Film Distribution?

June 14

Oberoende filmer är unika genom att de inte har den finansiella uppbackning av en större studio, och de ofta rikta en specifik målgrupp. På grund av de ekonomiska utmaningar, måste oberoende filmare ofta driva både traditionella och icke-traditionella metoder för att distribuera sina filmer till publiken. Mer konventionella oberoende distributionsmetoder film brukar innebära att säkra filmens release i teatrar, vanligen genom begränsad utgåva eller genom en oberoende produktionsbolag. Filmfestivaler presentera en annan möjlighet för exponering och potentiella oberoende filmdistribution. Dessutom representerar själv fördelning en expanderande väg till säkra en publik, och dessa metoder inkluderar online-vägar och skapa DVD.

Säkra en biopremiär är kanske den mest önskade metoden för oberoende filmdistribution. Om en film har en bevisad förmåga att skapa en vinst eller för att skapa buzz, då biografer kan vara övertygad om att visa filmen på en utbredd skala. Vissa oberoende produktionsbolag kan ha ett bättre rykte och därmed en bättre chans att säkra denna typ av affär.

För fristående filmer som är typiskt oprövad och inte har en stor finansiär, som säkrar en begränsad utgåva sannolikt kommer att vara den mest förnuftiga vägen. I denna typ av affär, kommer filmen visas på endast utvalda teatrar i en viss region, och normalt endast löpa en kort tid - till exempel en helg. Om filmen kan leverera respektabla resultat i denna försöksperiod, kan det då säkra en mer utbredd release.

En oberoende film - eller indie film - vinner ofta dragkraft och demonstrerar teater potential genom att göra en framstående visning på filmfestivaler. Vid dessa sammankomster, filmskapare har möjlighet att säkra en screening kortplats för sin satsning. Andra filmskapare, kritiker, skådespelare och filmentusiaster deltar ofta dessa händelser, så potentialen för word-of-mouth marknadsföring förstärks. En av de mest respekterade arenor är den årliga filmfestivalen i Cannes. För att komma ifråga för en filmfestival, måste en blivande aktör brukar lämna in en ansökan paket och redigera filmen för att uppfylla vissa längd eller formatkrav.

Möjligheter existerar för oberoende filmskapare i mindre skala också. Med kunskap, uthållighet, och lite marknadsföring förmåga, kan en filmare dra nytta av online-möjligheter. Många början och blivande filmskapare utveckla en webbplats som kan främja och även distribuera sin film. Sociala medier, hemsida anslagstavlor och Internetanslutning video delar tomten nuvarande möjligheter för dessa konstnärer att marknadsföra sitt arbete och locka potentiella fans. Vissa webbplatser erbjuder även hjälp med olika typer av online-oberoende filmdistribution.

Filmmakare kan också vilja distribuera innehåll i mer traditionella medieplattformar. Många program finns att hjälpa individer skapar multimediaprojekt och lagra dessa projekt på långsiktiga enheter som DVD-skivor. Specialty företag kan hjälpa individer producera dessa dubbletter i masskala och en del företag ger också stöd lokalisera bibliotek, videobutiker eller andra butiker som kan vilja erbjuda produkterna som ett medel för oberoende filmdistribution. Även själv fördelningen eliminerar ofta de juridiska och tekniska hinder en individ kan stöta på med mer traditionella plattformar, kommer en större känsla för marknadsföring och affärsmannaskap sannolikt att behövas för projektet att nå ekonomisk framgång.

  • Oberoende filmer är oftast billigare att producera än kommersiella filmer.
  • Stora långfilmer brukar först distribueras via traditionella biografer.
  • Många filmfestivaler fokuserar på independentfilmer.