Vad är en fiberoptisk Splicer?

June 20

En fiberoptisk skarv är en mekanisk anordning som används för att skarva ihop två segment av fiberoptisk kabel. Skarvning behövs om en kabel springa är för lång för ett stycke kabel eller om två olika typer av kabel används. Det finns två metoder för skarvning fiberoptisk kabel: fusion och mekanisk.

Fiberoptiska kablar är mycket små rör av glas eller specialplast. Insidan av rören har en spegel finish som tillåter ljus att färdas genom dem utan att absorberas in i glaset. Fiberoptiska fungerar bättre än kopparkabel för att ansluta datorer till Internet eftersom koppar absorberar en del av de elektroner som passerar genom den. Fotoner, å andra sidan, resa genom fiberoptiska kablar med nästan ingen förlust av energi.

Den bästa fiberoptiska skarvdonet är en fusionsskarvningsanordning, vilken svetsar två sektioner av kabeln tillsammans genom att orsaka en elektrisk båge för att passera mellan dem, smälter en del av glaset. Detta förenar de två sektionerna i vad är, för alla praktiska ändamål, ett enda stycke kabel. Det resulte leden, om den görs på rätt sätt, kommer att absorbera mycket lite av ljuset färdas genom den. Vissa typer av fiberoptiska skarvar måste göras med ett fusionsskarvning och canâ € t göras med en mekanisk skarv.

Nackdelen av ett fusionsfiberoptiska skarvdonet är att det är stora och mycket dyra. Förutom skarvdonet, ett precisions köttyxa, vilket också är dyrt, behövs för att göra exakta parallella ändar på avsnitten som ska sammanfogas. Om sektionerna som ska sammanfogas är inte helt platt på slutet, kan det vara en återspegling problem och en förlust av energi.

Viss erfarenhet krävs för användare att konsekvent göra bra skarvar med en fiberoptisk skarv. Det finns risk för explosion och brand på grund av den elektriska båge används för att smälta ändarna. Detta är inte ett problem när reparera en begravd utomhus kabel som avskurna, men med hjälp av en fusion skarv ner i ett dike kan vara en utmaning.

En mekanisk skarv kräver mindre dyra verktyg och mindre kunskap. Anslutningen förlust är fem till tio gånger anslutningsförlusten av en fusionsskarvningsanordning, men i vissa situationer, spelar det ingen roll. De två delarna av fiberoptisk kabel ska klyvas, men klyvning är inte lika kritisk som med en fusion skarv eftersom en fristående församling håller bitarna i exakt inriktning och en gel används för att eliminera det mesta av ljuset förlusten. Den mekaniska skarv själv täcker skarven och ger mekaniskt skydd.

  • En fiberoptisk skarv är en mekanisk anordning som används för att skarva ihop två segment av fiberoptisk kabel.