Vad är Console Bord?

June 5

När människor hänvisar trösta tabeller, kan de innebära en mängd olika saker. Mycket beror på hur bekanta människor är med sina möbelhistoria, eller om de helt enkelt har sett moderna exempel på konsolbord. De tidigaste konsolen tabeller är ofta mycket annorlunda än vad som ingår i detta mer modern definition.

Konsol tabeller i originalform var troligen först designad av romarna. Istället för att ha de vanliga fyra ben som normalt definierar en tabell, hade en tidig konsolbord två framben, och var ganska smal, kanske en till två fot i bredd (.30-.61m). Eftersom ett bord som detta uppenbarligen inte kunde stå på egna, var dessa ofta anses möbelinstallationer, och fick stöd av att installera bordet på en vägg. Eftersom ryggen installerades, liksom många moderna skåp, det var inte mycket anledning att oroa sig design på något annat än framsidan och högst upp i tabellen. Olika konstruktioner gjorde föröka sig i marsch av möbler genom tiderna, återspeglar design estetik i varje period.

Moderna konsolbord är ofta helt annorlunda från deras förfäders motsvarigheter. Den huvudsakliga skillnaden är att de flesta av dessa tabeller har fyra ben, och vissa kan även vara utformade som fristående skåp. Den främsta anledningen till att de behåller sin ursprungliga namn är att tabellen kan ha en mycket definierad bak och fram. Fronten har dekorationer, tillgång till skåp och lådor, och kanske andra funktioner, även om vissa är ganska vanligt. Baksidan av tabellen är oftast gratis mönster.

De flesta konsolbord är mycket längre än den genomsnittliga soffbord, även om de ofta grupperas in med soffbord och slutet tabeller som "enstaka tabeller." Höjd på konsolbord kan variera i viss utsträckning. Typiskt höjd är ungefär lika med den genomsnittliga vuxnes höfthöjd eller bara lite högre, möjligen den genomsnittliga vuxna s midjehöjd.

Vissa konsolbord används i entréer eller att ta upp plats i stora rum. De är den perfekta platsen för en dramatisk arrangemang av blommor eller små skulptur bitar. Eftersom många av borden gör funktionen lådor eller skåp, kan användbara föremål förvaras i konsoler tabeller. De med lådor, när den placeras i entréer, kan göra den perfekta förvaringsplats för nycklar eller samlas post. Det är lätt att skräpar ned dessa tabeller när de är i entréer, om du inte sortera och lämna din post på en frekvent basis.

När det gäller design, hittar du nästan allt du letar efter. Konsol tabeller kan funktionen trä med glas toppar, toppar marmor, eller konstrueras med alla former av trä eller metall, från relativt billiga att den extremt dyra. Du kommer också att kunna hitta dessa tabeller i en mängd olika möbler "period" stilar som bäst matchar dina andra möbler. Några moderna konsoltabellstilar har "två ben" stil av det förflutna och behöver installeras, men det tenderar att minska funktionaliteten av bordet, och gör det också utmanande om du då och då uppdatera ditt hem genom att ordna det möbler.