Vad är en Push Present?

December 8

En push närvarande är en gåva som ges till en ny mamma strax efter hon levererar en baby. Många människor är inte medvetna om att gåvor till nyligen levererade mödrar är faktiskt en gammal tradition, även om det vulgära slanguttryck "push present" är relativt nytt. Dessa gåvor är tänkta att fira kamp förlossning, och för att fira födelsedagen av den nya familjemedlemmen. De är oftast ges av fadern.

Arkeologiska bevis tyder på att män har gett gåvor till nyligen levererade mödrar i tusentals år. Visst sådana gåvor var vanliga under medeltiden, då mödrarna gavs liggande-in presenter för att fira födelsen. Dessa presenter tog ofta formen av smycken, en tradition som har bevarats till denna dag. Förutom smycken, några mödrar gett gåvor av mark och andra användbara presenter, särskilt när de födde en arvinge till familjenamnet. Många av dessa historiska liggande i gåvor var ganska praktiskt; De såg till att kvinnorna hade rikedom av sina egna för att försörja sig själva om något hänt med deras makar, eftersom fastigheten i många kulturer gick direkt till den äldsta sonen, förbi hustrun helt och hållet.

I Europa har traditionen att ge gåvor till nyblivna mammor kvarstod fram till i dag, men populariteten för sådana presenter upplevde en kort avta i den amerikanska kulturen, utom bland mycket traditionella familjer. Under 1990-talet, var det liggande-i present retooled, och förvandlades till tryck närvarande, som ibland kallas "baby struntsak", även om smycken industrin tenderar att föredra den mer artigt "födelseprocess gåva."

Tryck närvarande har varit ett ämne för kontroverser i vissa kretsar. Många kritiker har noterat att sådana gåvor tenderar att ges i första hand bland rika familjer, och vissa människor har föreslagit att det finns ett inslag av girighet till tryck närvarande. År 2007 ett flertal publikationer presenterade svidande artiklar på tryck närvarande, kritisera kvinnor som "utbildade" sina män och tyder på att födelsen av ett friskt barn bör vara tillräckligt närvarande.

Det finns en viss charm till denna gamla tradition som har förbisetts av kritiker. Tanken på att tacka en kvinna för att bära och födelseprocess ett barn är inte särskilt skandalöst, eftersom det är trots allt en hel del arbete. Många kvinnor vårda sina födelseprocess gåvor som arvegods, och det är inte ovanligt att se dem i arv mellan generationerna. En födelseprocess gåva inte heller behöver vara smycken; fäder med mindre förbruknings inkomster kan ge presenter som kuponger för att göra rätter, byta blöjor, eller barnvakt för en flicka natt ut.