Vem var St Francis?

December 22

Saint Francis är en romersk-katolsk helgon som kanske mest känd för sin kärlek till djur. Förutom att vara skyddshelgonet av djur, är St Francis också helgonet i Italien och miljön. Hans helgdag firas på Oktober fjärde, och det är ofta firas i italienska kyrkor. Utanför Italien, många katolska kyrkor håller sällskapsdjur välsignelser på hans festdag, där djurägare kan få sina djur till kyrkan för en välsignelse från prästen.

Liksom andra romerska-katolska helgon, St Francis var en riktig man. Han föddes omkring 1182 i Assisi, Italien, till en förmögen köpman och hans fru. Av allt att döma Franciskus av Assisi var lite av en libertin i sina yngre år, njuter lättsinne, färgglada kläder, musik, och företaget av hans vänner. År 1201, blev Franciskus av Assisi fängslad under en militär expedition, och bevis tyder på att hans omvändelse började omkring denna period.

År 1205, blev Franciskus påstås be i en kyrka när han hade en vision från Kristus, där han sade att Francis ska "bygga mitt hus." Franciskus av Assisi tolkat visionen bokstav, sälja alla sina ägodelar för att bygga om fallfärdiga kyrkan var han be i, och i slutändan bli en tiggare, någon som förlitar sig på välgörenhet andras för överlevnad. Franciskus började vandra vägarna i Italien undervisning kristendomen och fattigdom, och han började samla en skara anhängare som så småningom förvandlas till franciskan.

St Francis anses vara en förebild av många kristna, eftersom han tog ett löfte om fattigdom och lovade att leva som Kristus gjorde, välja fattigdomen och Bibeln under ett liv av komfort och förströelser. Hans kärlek till djuren sades vara så stark att han predikade även predikningar till dem, hålla bönemöten deltog fåglar, rådjur och andra varelser. Många statyer och målningar av St Francis skildra honom med djur, särskilt fåglar, och han sägs vara förtjust i den naturliga världen, kanske för att han spenderat så mycket tid utomhus.

Franciskus av Assisi kälken flera samlingar av skrifter, som har använts för att konstruera historien om hans liv. Hans samtida skrev också om honom, liksom senare historiker, som utan tvivel broderade på sanningen lite i en strävan att säkerställa att St Francis skulle betraktas som en kandidat för helgonskap. Enligt några av dessa senare konton, de sista orden i St Francis på sin dödsbädd år 1226 berörda sin åsna, som han ville tacka för år av trogen tjänst.

  • St Francis sades älskar djur så mycket att han skulle predika predikningar till dem.
  • St Francis lovade att leva livet som Kristus gjorde, väljer att leva efter Bibeln.