Vad är Farfalle pasta?

December 25

Farfalle pasta är en populär italiensk pasta i form av en fluga. Faktum är att vissa producenter kallar sin farfalle "fluga pasta" för att göra det verkar mer vänligt till icke-italienska engelsktalande konsumenter. Formen är ganska mångsidig och kan användas i en rad olika rätter. De flesta marknader lager farfalle pasta, eftersom det är populärt och tämligen väl känd bland konsumenterna. Det är också möjligt att göra farfalle hemma med mycket grundläggande utrustning.

För att göra farfalle, är pastadeg skars i breda band som är skurna för att bilda rektanglar. Ofta är saxar med en naggad kant används, så att rektanglarna har också en ojämn kant. Varje rektangel kläms i mitten för att bilda den klassiska fluga form. Farfalle pasta kan också betraktas fjärilsformad och som farfalla betyder "butterfly" på italienska, är detta förmodligen den form som pasta var tänkt att frammana. En miniatyrversion kallas farfalline. Farfalline pasta är perfekt för soppor som minestrone.

Kulinariska historiker tror att farfalle pasta har gjorts sedan åtminstone 1500-talet, och att pastaform troligen sitt ursprung i norra Italien. Pasta är väl lämpad för tomat och grädde rätter, även om den kan användas för andra också. Vissa kockar använder också farfalle i bakade rätter som grytor, eftersom pasta bakar och håller sin form väl. När gjord av hårt durumvete, är farfalle pasta en seg, robust, smakrik pasta som också kan avnjutas vanligt.

Kockar som vill göra färsk farfalle pasta hemma kommer att bistås kraftigt med en pasta maskin, även om enheten inte är absolut nödvändigt. För att göra pastadeg, blanda fyra koppar mjöl, fyra ägg, en äggula, en och en halv tsk olivolja och en skvätt salt. Knåda till en fast deg och låt degen vila medan inrätta ett utrymme för att rulla ut.

Om du använder en pastamaskin, rulla ut degen till en tunn inställning och sedan antingen skiva den för hand i breda bredder eller använda en skivfäste. Annars rullar pastadegen ut mycket tunt för hand, och sedan använda en kniv för att skära degen i breda remsor. Skiva remsor av pasta i små rektanglar med taggsax för en trasig kant, eller bara klippa rektanglarna med en kniv. Nyp ihop för att göra flugor och låta farfalle pasta att vila en kort stund innan tillagning, eller torka den på ställningar för konsumtion senare.

  • Farfalle pasta ofta kallas bow-tie pasta på grund av sin form.
  • Samtidigt som farfalle pasta hemma är taggsax används för att skära remsor av pasta i små rektanglar som har en ojämn kant.