Hur väljer jag det bästa aktiv torrjäst?

March 20

Jäst - en välgörande svamp - är en viktig ingrediens i många dyrare bröd, såsom pitas, middag roller och smörgås bröd. Göra dessa hemma kan spara pengar, men för att göra det, måste du köpa jäst. Många recept kräver aktiv torrjäst, och att veta hur man väljer den bästa kan hjälpa dig att producera läckra bakverk. Den bästa aktiva torrjäst är märkt som "aktiv", har ett specifikt utseende, är förpackad på ett sätt som passar din bakning stil, och har inte suttit på hyllan för länge.

Den bästa aktiv torrjäst är märkt ett specifikt sätt. Förpackningar ska säga bara "aktiv torrjäst." Jäst som säljs som "instant jäst" eller "snabba-uppgång jäst" innehåller mer aktiva jästceller än aktiv torrjäst. Det kanske låter som en fördel, men om du använder "instant jäst" eller "snabba ökningen" jäst i ett recept som kräver aktiv torrjäst, kommer din bakade bra stiga för snabbt. Detta innebär att det kan smaka boozy från över jäsning, eller till och med kollapsa i ugnen.

Denna typ av jäst bör också ha ett specifikt utseende. Jäst bör ha konsistensen av tabellen socker och häll lika lätt som socker gör, utan klumpar. Den bör inte visa några tecken på fukt, främmande material, eller någon annan form av kontaminering. God kvalitet jäst bör också luktar lätt öl eller färskt bröd, utan sura, svavelsyra, eller "off" luktar. Dålig lukt indikerar röta.

För det tredje, kommer den bästa aktiva torrjäst för dig förpackas på ett sätt som passar din bakning stil. Det finns i huvudsak i burkar och individuellt förseglade paket. Om du bakar ofta, eller behöver justera mängden jäst som du använder för att kompensera för höjd, kan Jarred jäst vara bäst för dig. Omvänt, om du bakar sällan eller använd recept exakt som skrivet, kommer jäst som säljs i paket hålla längre och är förmodligen din bästa insats.

Slutligen kommer den bästa aktiva torrjäst också vara ung jäst. Liksom alla levande ting, har jäst en livslängd. Gammal jäst kommer inte att fungera såväl som unga jäst, eftersom flera av sina celler har dött. När du handlar för jäst, alltid kontrollera utgångsdatum och inte köpa jäst som ligger nära löper. Det hjälper också att köpa från en upptagen, berest marknad, eftersom jästen sålde det är mindre troligt att ha suttit på hyllan länge.

  • En skål med aktiv torrjäst.