Vilka är de olika typerna av Hand Sanders?

March 23

Det finns ett brett utbud av hand slipmaskiner tillgängliga för göra det självaren. Hand slipmaskiner anses generellt vara någon typ av slipmaskin som kan användas genom att hålla den i handen. Detta inkluderar el och borrmaskin funge slipmaskiner samt manuella slipstenar.

Med det breda utbudet av handen slipmaskiner tillgängliga är det viktigt att komma ihåg att oavsett hur noga du väljer en slipmaskin, är det också viktigt att välja sandpapper med lämplig korn. Sandpapper med grovt grus kommer att ta bort för mycket material, oavsett hur lätt den tillämpas. På samma sätt kommer den mest aggressiva användningen av fint sandpapper inte göra något bra i de tidiga stadierna av ett träbearbetning projekt.

Den billigaste och äldsta utformningen av hand slipmaskiner är manuell handslipmaskin. Detta kan vara ett plastblock som har spår för att hålla sandpapper på plats, eller ett block av trä med en remsa av sandpapper uppsatt. En manuell handslip är bra i områden där man inte vill arbeta för snabbt och riskerar att ta av för mycket material. Det är också ett billigt alternativ om du arbetar på en budget.

Bälte slip är aggressiva slipmaskiner. De tar bort en hel del material som lätt, och det är lätt att ta bort för mycket om du inte är noga tittar. För att förhindra att detta händer, uppmärksamma medan du arbetar och hålla slipmaskin flytta hela tiden.

Belt slipmaskiner arbete av en drivrulle som är ansluten till den sanderâ € s motor. En sandpapper bälte sveper runt den bakre och främre rullen av bandslipmaskin. Drivmotorn flyttar sandpapper bälte.

En disk slipmaskin ansluter till en borrmaskin. Om du redan har en borrmaskin, är disken slipmaskin en billig tillägg. Det är viktigt när du använder disk sander att du håller den i rörelse hela tiden, eller så kan du lämna avtryck av en cirkel från sandpapper disken på ditt projekt.

Drum slipmaskiner kan köras på elmotorer eller fästas på borrar. Det är enkelt att markera ditt projekt med en trumma sander, men detta kan förhindras genom att investera i en oscillerande sliptrumma. Den oscillerande rörelse förhindrar gnuggar och märken som är så lätt att orsaka med en traditionell trumma Sander.

Pad slipmaskiner används för efterarbete. De bör användas med fint sandpapper. Pad slipmaskiner finns i alla olika storlekar och former. Du kan få dem med poäng och raka kanter, vilket gör det lätt att slutföra målgång arbeta med ditt projekt.

  • Sandpapper med grovt grus kommer att ta bort för mycket material, oavsett hur lätt den tillämpas.
  • Den handhållna planslip är ett idealiskt finbearbetningsverktyget.