Vad är en Pore Mask?

April 2

En por mask är en ansiktsbehandling som syftar till att minimera uppkomsten av porer och hjälpa huden att visas mjukare, slätare och jämnare. Pore ​​masker göras ofta med lera, särskilt kaolinlera och bentonitlera, som hjälper till att dra huden. Även en por mask inte är utformad för att användas varje dag, många människor tycker framgång med dessa typer av masker när de används en gång i veckan, eller varannan vecka.

Leran i en por mask är utformad för att dra ut orenheter från huden, vilket inte bara gör porerna ser mindre, men hjälper till att förebygga skador, läka acne, och kontrollera oljan. Vissa pore masker kommer att utformas för att värma upp när de appliceras på ansiktet, medan andra kommer att kylas ner för att hjälpa till med smärtsamma skador. Varje typ av mask kan vara effektiv, och det är till stor del en fråga om personlig preferens.

En por mask kan innehålla andra ingredienser utformade för att behandla akne också. Dessa innefattar bensoylperoxid eller salicylsyra. Dessutom pore masker innehåller vanligen närande hud balsam för att hjälpa återfukta huden samtidigt som den drar ut orenheter. Detta kan inkludera antioxidanter, vitamin C och E, grönt te, eller lugnande ingredienser såsom mattram att minska rodnad. Det finns pore masker tillgängliga för varje önskemål eller särskilda behov.

Om du vill använda en por mask, börja med att grundligt rensning och torkning av ansiktet. Lägg inte på något smink eller fuktgivande produkter. De flesta pore masker appliceras på fuktig hud, så det är bäst att något dämpa ansiktet med ljummet vatten, och sedan använda masken i ett jämnt lager, undvika känsliga området runt ögonen. Varje mask kommer att innefatta instruktioner om hur lång tid som behövs för att vara kvar på ansiktet; vissa bara kräver några minuter, medan andra måste lämnas på upp till en halvtimme.

Följ dessa anvisningar noggrant. Masten kommer sannolikt börjar torka ut och känna tätt på huden, vilket i allmänhet innebär att det fungerar. Om det orsakar smärta, brännande, eller klåda, ta bort masken omedelbart. När den tid som förflutit har passerat, använd en varm tvättlapp för att försiktigt torka masken från ansiktet. Dra inte eller ryck på huden. När huden är ren, är det nu möjligt att tillämpa en fuktighetskräm eller solkräm om man planerar att gå utanför. De flesta masker kommer att vara effektivt om den tillämpas varje två till tre dagar, en gång i veckan, eller varannan vecka beroende på hudtyp; alltför frekvent tillämpning av en por mask kan orsaka att huden blir torr.

  • Tvättlappar används för att avlägsna pore masker.
  • Vissa rengöringsmedel är utformade för att krympa porer.
  • En por mask ingredienser kan hjälpa hantera akne.
  • Pore ​​masker görs vanligen med kaolinlera och bentonitlera.