Vilka är de olika typerna av ugnsrengöringsmedel?

March 28

Rengöring av ugnen kan verka som en enkel uppgift, men det finns olika rengöringsmedel på marknaden, vilket gör det svårt att välja en. Kraftiga ugnsrengöringsmedel är ofta bäst för apparater som är i behov av en djup rengöring, men dessa brukar anses skadliga för huden, och bör hållas utom räckhåll för barn och husdjur. Det finns vissa produkter som finns, dock som har färre giftiga ångor och kemikalier. Visst, en del människor föredrar att göra sina egna ugnsrengöringsmedel använder säkra husgeråd, såsom bakpulver och vinäger.

De flesta ugnsrengöringsmedel som är populära bland villaägare kommer med massor av varningar för att hålla ämnet borta från hud och slemhinnor. Det faktum att denna typ av renare kan bränna huden och gör det svårt att andas normalt innebär att användare bör använda gummihandskar och undvik inandning den i. I själva verket är det oftast rekommenderas att husägare applicera produkten på apparaten, stänger ugnen dörr, och sedan lämna den i flera timmar. Detta tillåter de kemikalier att sjunka in, så att fläckar kan enkelt torkas upp med en våt svamp, antingen timmar senare, eller nästa dag. Så länge användarna vidta lämpliga försiktighetsåtgärder runt denna typ av renare, är det oftast anses ganska effektiva.

Vissa husägare inte gillar idén att använda skadliga produkter i deras hem, så de kan välja för giftfria ugnsrengöringsmedel. Denna typ av renare fungerar vanligen på liknande sätt som den mer toxiska slag, men det är mindre troligt att bränna huden eller irritera slemhinnorna. I de flesta fall innebär detta att konsumenterna inte behöver bära handskar för deras säkerhet, även om riktningarna av produkten bör konsulteras för att vara säker på detta. Dessutom har denna typ av produkt oftast svagare ångor, om några, som kan göra det lättare att använda utan att behöva lämna rummet i timmar medan den gör sitt jobb på ugnens fläckar; Naturligtvis kan en extremt smutsig ugn visa sig vara för mycket för vissa av dessa mindre aggressiva produkter.

Det finns husägare som föredrar att undvika varje risk för ugnsrengöringsmedel föra skada sina barn, husdjur, eller sin egen kropp. Sådana människor kanske föredrar att använda tidlösa rengöringsmedel, såsom bakpulver, vinäger och salt. Exempelvis kan bakpulver blandas med vit vinäger tills den har samma konsistens av pasta, och sedan vänster på fläcken över natten för att torkas bort nästa morgon. Lika delar salt och bakpulver kan också blandas tillsammans, med vatten tillsattes långsamt tills det ser ut som pasta. Denna kombination kan därefter placeras i ugnen i flera timmar, eller över natten, och avlägsnades sedan med en våt svamp.

  • Bakpulver kan användas för att göra en hemlagad och helt naturliga ugnsrengöringsmedel.
  • Gummihandskar bör användas när man använder ugnsrengöringsmedel.