Vad är Pottery Formar?

March 16

Pottery formar är formar som är utformade för att användas med keramik. Människor kan använda keramik formar för att skapa enhetliga uppsättningar, liksom matchande skålar och tallrikar, och mögel kan också vara special skapas för specifika projekt. Keramik och konst leverans säljer ofta formar som är lämpliga att använda i keramik. Kommersiella keramik tillverkare använder också specialiserade keramik formar i massproduktion av keramiska produkter. Människor som inte vill köpa sin egen kan ofta hitta en uppsättning för gemensam användning i ett öppet keramik studio eller keramik lab.

För keramik på hjulet, kan mögel kallas fladdermöss användas för att skapa standardiserade former. Människor kasta keramik direkt på bat, med hjälp av formen för att säkerställa att keramik formen är jämn och regelbunden. Även om det är möjligt att kasta mycket standardiserade keramik former på hjulet med erfarenhet, kan fladdermöss eliminera en del av gissningar, och vara mycket värdefullt för människor som producerar stora volymer av keramik. Fladdermöss är också användbara för perfektion som kämpar med försök att göra en samordnande keramik set till en vän eller klient.

Drape formar, å andra sidan, är keramik gjutformar som är konstruerade för användning med plana ark av lera. För att utnyttja denna typ av keramik mögel, keramiker rulla ut lera mycket fint, ofta med en platta rulle, vilket skapar ett ark av lera, som kan draperas inuti formen och pressades för att överensstämma med formen hos gjutformen, vilket säkerställer att den resulterande stycket kommer vara jämn och skarp. Vid användning drape formar, är det viktigt att tillåta krympning, eftersom leran kommer att minska i storlek avsevärt eftersom den krymper.

Båda typerna av keramik formar kan köpas från företag som är specialiserade på tillverkning av formar. Det är också möjligt att beställa anpassade keramik formar, såsom formar med en stämplad konstruktion som kommer att överföra till den färdiga keramik. Vissa keramiker gillar att göra egna formar, välja en särskilt fin kruka stycke och använda den som en mall för en form som kan användas om och om igen. Potters kan också göra variationer på en standard mögel genom att infoga saker som löv, mynt eller abstrakta former i formen innan leran och se till att dessa objekt kommer att lämna distinkt intryck i leran.

Klassiskt, är keramik formar tillverkade av gips, både därför att gips är ett bra material för att göra formar, och eftersom gips är mycket absorberande. När leran är placerad i en gipsform, vekar gips bort fukt från leran, uppmuntra den torka mycket snabbt. När leran torkas delvis, kan man försiktigt retad bort från formen och låt torka helt innan de bisqued, glaserade och sköt.

  • För keramik på hjulet, kan mögel kallas fladdermöss användas för att skapa standardiserade former.