Insaltning ett Turkiet

March 20

Det finns fler sätt att förbereda en kalkon än det traditionella sättet att bara klibba det i en ugn. Ett av de bästa sätten att kunna skapa en fantastiskt saftig och saftiga kalkon är att köld det. Enkelt uttryckt, saltning en kalkon är något som marine en kalkon, men bara mer så. Syftet med saltning är att öka möjligheten för köttet att behålla sina juicer, vilket leder till en mycket fuktigare och välsmakande fågel än du normalt skulle få. Här är ett fantastiskt sätt att brine en kalkon som helt enkelt kommer att lämna din vattnas i munnen efter mer när du smaka.

Var medveten om att detta recept är för saltning kalkon, inte för matlagning det. Detta är helt enkelt något extra som du kan göra innan du laga kalkonen för att ge smak och saftighet till din fågel. När du har brined kalkonen, bör du vara redo att laga din kalkon som vanligt.

Ingredienser:

 • 1 kopp Kosher eller icke-iodized bordssalt
 • 2/1 kopp farinsocker
 • 1 gallon grönsaksbuljong
 • 1-1 / 2 tsk kryddpeppar
 • 1 gallon isvatten (ca 50/50 vatten och is)
 • 1-1 / 2 msk svartpeppar
 • Stor 5 gallon behållare (helst en picknick kylare)

Recept:

 1. Förbered saltlake. Ungefär tre dagar innan du planerar att laga din kalkon, måste du börja förbereda saltlake. Lägg alla ingredienser, utom isvatten, i ett stort lager pott. Ta dessa ingredienser till en koka under omrörning periodvis. När alla ingredienser har upplösts, och buljongen har kommit till en koka, ta bort kastrullen från värmen och låt den svalna till rumstemperatur.
 2. I kylskåp i saltlake. Täck beståndet potten och placera i kylskåp. Genom att låta saltlake till kylskåp i en två dagar, kommer du att öka sin styrka och smak.
 3. Tina kalkonen. Två dagar innan du planerar att laga din kalkon, börjar tina upp det. Detta är oftast en lång process, så se till att du startar det två dagar före tillagning.
 4. 4 Placera kalkon i saltlake. På dagen innan du planerar att laga din kalkon i en stor picknick svalare så att du kan börja saltning. Du vill använda en stor picknick kylare (runt en 5 gallon storlek) eftersom dessa har oftast en tapp som du kan använda för att släppa smält isvatten. Dessutom kommer en picknick svalare också hjälpa att kyla kalkon över natten. Placera fågeln i behållaren, och häll sedan saltlösning över fågeln. När du har lagt till saltlake, tillsätt isvatten. Stäng locket och placera din saltning fågel i en sval plats. Låt kalkonen sitta över natten, under minst 8 timmar, eller så länge som 16 timmar. Ju längre fågeln är i saltlösningen, desto bättre smak.
 5. Ta kalkon. Ta kalkonen ur saltvatten, och skölj bort det minst två gånger. Detta kommer att bidra till att ta bort eventuellt överskott saltvatten från fågeln, och hjälpa till vid matlagningen. Släng din skjutande saltlake, och sedan laga din kalkon som vanligt. Njut!