Hur väljer jag det bästa Abort Service?

March 21

Den bästa abort tjänsten kan bero på hur länge du har varit gravid och dina personliga preferenser. Din jurisdictionâ € s lagar kan också faktor i din beslutsprocess. Vissa jurisdiktioner kan ha lagar mot vissa aborter eller begränsa hur sent i en graviditet som du kan ha en. Dessutom kan du överväga riskerna när man väljer den bästa abort service för ditt fall.

Ett alternativ för att avsluta en graviditet är att välja en abort tjänst som kommer att ge abortpillret att avbryta en graviditet i ett tidigt skede. Vanligtvis kan du ta detta piller tills den nionde graviditetsveckan, räknat från den första dagen i din senaste menstruation. Medicineringen i abortpillret heter mifepriston och verk genom att störa hormonet progesteron. Detta gör att slemhinnan i livmodern att börja bryta ner, vilket gör den oförmögen att stödja en graviditet. Du kommer sannolikt också att få ett andra läkemedel, som kallas misoprostol, som stimulerar tömning av innehållet i livmodern.

Den abortpillret anses allmänt säker och effektiv, men det finns några effekter att tänka på när man beslutar huruvida det är det bästa valet för dig. Under en abort stimuleras av abortpillret, kan du uppleva starka kramper och kraftiga blödningar från slidan, mycket som du skulle göra om du hade ett missfall. Du kan också känna dig yr eller illamående, kräks, utveckla en låg feber, erfarenhet frossa, eller notera buksmärtor med denna typ av abort. Dessa obehagliga effekter brukar inte pågå under en längre tid, dock.

Om du är längre än den nionde graviditetsveckan eller föredrar att undvika abortpillret, kan du välja en in-klinik abort tjänst. Den bästa abort service för dig kan bero på hur länge du € har varit gravid och vilka tjänster som är lagligt i ditt område. I många jurisdiktioner, fram till den 16: e graviditetsveckan kan du välja att ha en strävan abort, vilket innebär utvidga livmoderhalsen och använda en medicinsk suganordning för att ta bort innehållet i livmodern genom slidan. Om du är förbi den 16: e graviditetsveckan, räknat från den första dagen i din senaste menstruation, kan du ha en dilatation och evakuering (D & E), vilket innebär att utvidga livmoderhalsen och med sterila instrument för att ta bort livmoderinnehåll.

Det finns risker med alla typer av abort tjänster, och du kan överväga dem när du väljer en. Med abortpillret, det finns en liten risk att det kommer att misslyckas med att avsluta graviditeten; det fungerar som förväntat i cirka 97 procent av fallen. Det finns också en risk att du kan få en allergisk reaktion mot p-piller, utveckla en infektion, eller har en utomkvedshavandeskap som fortsätter efter att du har tagit piller. Du kan möta många av de risker med en in-klinik abort samt riskerna för skador på livmoderhalsen eller livmodern, ofullständig abort, och blodproppar i livmodern. I sällsynta fall kan en abort påverka en womanâ € s chanser att ha ett barn i framtiden.

  • Abort är inte något som bör göras utan seriösa funderingar.
  • Vissa jurisdiktioner kan ha lagar mot abort.