Tio ställen att hitta hjälp för Six Sigma

May 18

Six Sigma är stort, och det kan tyckas nästan skrämmande ibland. Var inte rädd för att söka hjälp. Även om du kan vara flammande nya stigar genom ditt eget liv och organisation, har tusentals människor smidda liknande spår innan du. Du har många, många resurser för alla typer av hjälp på varje Six Sigma ämne tänkbara.

Domstol dina kollegor

Chansen finns att du känner någon som har varit direkt inblandade i Six Sigma. Om du arbetar i ett företag som är utplacerade Six Sigma, har du Champions, Master Black Belt, och Black Belts allt omkring dig. Dessutom har tusentals certifierade utövare från tidig adopter Six Sigma företag såsom GE spridda över hela världen.

Även om du inte känner till någon personligen, kan du bli förvånad över hur få grader av separation ligger mellan ditt intresse och ett Six Sigma expert. Fråga dina vänner och bekanta.

Webbsökningar och sociala nätverk för Six Sigma

Webbportaler aggregera stora summor information och ta dig direkt till källan med ett klick på din datormus. Webben är en bra utgångspunkt för hjälp utifrån.

Sociala medier som Linkedin och Facebook har forum och communities tillägnad ämnen runt Six Sigma. Kolla in special forumet iSixSigma.

Kontakta Six Sigma företag

Hundratals företag har distribuerat Six Sigma i varje bransch och hörn av världen. Många av dem kommer att öppet träffa dig för att diskutera sina erfarenheter och ger råd. Flera, som pionjärer Motorola och GE, har konsultgrupper som erbjuder detta råd som en tjänst. Tveka inte att ringa på ett företag som har varit igenom processen.

Gå med Six Sigma föreningar och samhällen

Föreningar och professionella samhällen erbjuder en mängd olika tjänster till medlemmar, inklusive tillgång till kunskap, speciella händelser, kontakter och rabatter på material och tjänster. Om du kommer in i Six Sigma världen, bör du gå med i en av dessa organisationer:

 • Den Shingo Prize för Operational Excellence: Denna utmärkelse och ackrediteringsorgan kombinerar det bästa av Six Sigma och Lean principer i riktlinjer och en modell för operational excellence.
 • American Society for Quality (ASQ): ASQ är den största kvalitet föreningen i USA, med över 100.000 medlemmar.
 • Six Sigma Benchmarking Association: Denna förening bedriver benchmarking studier, aktier bästa praxis, och underlättar processförbättring och totalkvalitet.
 • American Statistical Association (ASA): ASA är en vetenskaplig och pedagogisk samhälle som främjar statistisk praxis, program och forskning; publicerar statistiska tidskrifter; och förbättrar statistikutbildning.
 • International Society of Six Sigma Professionals (ISSSPs): ISSSPs är branschorganisationen som riktar sig till den professionella.
 • Royal Statistical Society (RSS): RSS, baserat i Storbritannien, är världens äldsta kvalitetsförening. RSS ut en tidskrift, organiserar möten, uppsättningar och underhåller professionell standard, ackrediterar universitetskurser, och administrerar undersökningar.

Delta Six Sigma konferenser

Många organisationer sponsrar regelbundet konferenser och symposier över hela USA och runt om i världen om ämnen i Six Sigma, kvalitet och affärsprocessförbättring. Dessa konferenser är enastående forum för möte med kamrater, lantmäteri produkt- och tjänsteleverantörer, och delta seminarier om aktuella ämnen. Dessutom Globala konventioner och Business Forum värd Six Sigma konferenser, bland annat marknadsspecifika händelser fokus på sjukvården.

Utöver dessa stora branschevenemang, många händelser av specialitet aktuellt intresse värd föreningar, konsultföretag, och verktygsleverantörer förekommer regelbundet. Kolla in den internationella konferensen om Axiomatic Design, eller TRIZ Futures konferensen.

Läs Six Sigma böcker

Vid senaste räkningen, är antalet böcker om Six Sigma nästan 1.000 titlar! Du kan hitta dem enkelt online via Amazon. Författarna till dessa luntor är oftast konsulter och praktiker som publicerat dessa verk baserade direkt på branscherfarenhet. Verken är i allmänhet grupperas efter ämne; välja de som passar dig.

Prata med teknikleverantörer

Ett ökande antal kraftfulla programvaror och IT-produkter för att aktivera dina Six Sigma initiativ är på marknaden. Dessa leverantörer säljer programvaran, ger produktutbildning, och hjälpa till med genomförandet och integration i din miljö.

Chatta med konsulter

Många konsultföretag tillgodose stödja Six Sigma initiativ och kan hjälpa dig med varje aspekt av ditt intresse - från "Ska jag överväga ett Six Sigma initiativ?" Till "Hur kör jag en process simulering?", Och allt däremellan. De konsultföretag faller främst i tre kategorier:

 • Storskaliga konsultföretag från Big-6-typ företag: Dessa företag har Six Sigma kompetens utan också tenderar att ge företagsklass bevakning av ämnen i affärsprocesshantering och informationsteknik integration system.
 • Six Sigma konsultföretagen: Dessa företag är speciellt riktade till Six Sigma implementering och support.
 • Butiker: Många är ytterst specialiserade enmansföretag företag utströdda i landskapet; Dessa konsulter ger specialisthjälp i specifika ämnen och områden.

Consulting är dyrt. Bli inte förvånad att betala $ 3000 eller mer per dag för erfarna senior konsult. Det är värt det om du har råd.

Kartlägga Six Sigma utbildare

Utbildning i de principer och praxis för Six Sigma är en råvara industri med många leverantörer. Utbildning finns i alla tänkbara ämnen och format, inklusive traditionella klassrummet, datorbaserad utbildning, och asynkrona utbildningsnätverk. Flera företag licensiera utbildningsmaterial och träna ett företags utbildare. Utbildningsanordnare kommer i tre huvud smaker:

 • Akademiker: Fler och fler högskolor och universitet erbjuder Six Sigma utbildning, oftast genom tekniska avdelningen eller business school, som antingen ingår i grund- / forskarutbildning läroplan eller som en uppsökande genom en professionell utvecklingscenter. Kontakta din lokala institution för mer information.
 • Utbildnings konsultföretag: De flesta av Six Sigma konsultföretag erbjuder också utbildning. Till skillnad från många akademiska källor, konsultföretag träna på både tekniska och icke-tekniska ämnen. Dessutom har de ofta skräddarsy utbildningsplan till behoven i en viss verksamhet.
 • Online utbildning: Online utbildning blir alltmer tillgänglig på trådar i Sex Sigma. Online kurser är tillgängliga via universitet, och flera av de utbildnings konsultföretagen erbjuds också av företag som är specialiserade på nätet läroplan.