Vad är det bästa sättet att starta ett företag Under en lågkonjunktur?

March 10

Starta ett företag under en ekonomisk recession är inte lätt, men det kan göras. Med noggrann planering, kan den kunniga företagare vända lågkonjunkturen cykeln i en fantastisk möjlighet till tillväxt. Faktum är att vissa av de mest kända företag i världen påbörjades under tider av lågkonjunktur. Disney började under 1923 lågkonjunkturen, medan Microsoft skapades under lågkonjunkturen 1975.

Att hitta en recession-bevis Business

Även om hela ekonomin påverkas av en lågkonjunktur, det finns vissa företag som upprätthåller sin styrka bättre än andra. När du skriver din affärsplan, är det smart att spendera lite tid att tänka på om din idé har vad som krävs för att stå emot effekterna av en lågkonjunktur.

När du letar efter en recession-bevis företag, tänk på grunderna. När tiderna är tuffa, kommer folk skära ned på restaurangmåltider, underhållning och andra lyx. Människor som är oroliga för sin ekonomi tar färre semestrar och spendera mer tid med sina nära och kära hemma. Dock kommer de fortfarande att behöva besöka läkare för att hålla sig frisk, hitta någon att ta hand om sina barn under arbetsdagen, göra stora hem reparationer, och har tillförlitliga transporter. Att hjälpa människor att möta dessa behov är ett bra sätt att hålla lösningsmedel i ett tufft ekonomiskt klimat.

Om du har yrkeskompetens inom ett område såsom redovisning, grafisk design, skriva, eller datorprogrammering, rådgivning eller frilansar kan vara ett annat sätt att nå dina entreprenöriella mål under en lågkonjunktur. Även företag har ofta att avskeda heltidsarbetande när ekonomin är dålig, de använder ofta fristående entreprenörer när du fyller viktiga projekt. Som en extra bonus, dessa typer av tjänstebaserade företag har generellt mycket låga kostnader uppstarts.

Bredda din kundbas

I en lågkonjunktur, kommer du vill vara säker på att du har så många potentiella kunder som möjligt. Till exempel, en snickare som också erbjuder workshops för villaägare som vill lära sig hur man gör grundläggande reparationer har en affärsplan som tillgodoser behoven hos en bredare kundbas än någon som bara installerar hyllor och bygger egna skåp.

När du diversifiera din verksamhet, hjälper du till att skapa flera strömmar av inkomst. Detta ger en "kudde" mot oväntade motgångar, såsom en felfunktion eller förlust av en viktig kund. Passiva källor inkomst, såsom boken royalties eller avgifter vid försäljning av en affärsrelaterad produkt du har utvecklat, kan ge ännu mer säkerhet.

Finansieringskällor

I fallet med ett nyöppnat litet företag, kommer mycket av din förmåga att låna pengar att bygga på styrkan i din personliga ekonomiska historia. Innan du börjar söka efter finansiering för ditt företag, du vill dra en kopia av din kredit rapport för att leta efter några felaktiga uppgifter som kan behöva rättas och kontrollera din FICO poäng. Vanligtvis kommer en FICO poäng på minst 640 behövas för att komma i fråga för finansiering.

När du letar efter finansieringskällor för ditt företag under en ekonomisk recession, hålla en positiv attityd är nyckeln. Även om du kan höra dåliga nyheter om det höga priset på olja eller bolånekrisen, är tillgänglig för dem som är tålmodig och ihållande pengar.

Generellt kommer de pengar du behöver för att starta ett företag under en ekonomisk recession måste komma från flera olika källor. Du kan börja med en SBA-stödda lån via din lokala bank, men det är inte det enda alternativet. Microlenders, såsom kvinno Business Centers eller samhällsutveckling Corporations, kan vara en utmärkt källa av medel för små företag som behöver låna $ 10.000 amerikanska dollar (USD) eller mindre. Att sätta teknik för att fungera för dig är en annan strategi för att överväga också. Peer utlåning eller sociala finansieringswebbsajter som Zopa.com match investerare med människor som söker ett lån. Business nätverkssajter som Linkedin kan också utnyttjas för potentiella investerare.

Om allt annat misslyckas, ett deltidsjobb i samband med verksamhet du planerar att starta kan vara ett hållbart alternativ. Till exempel kan arbeta på en kvinnas kläder butik ger dig en chans att nätverka med personer som är intresserade av att köpa din handgjorda smycken samtidigt som du med extra pengar medan jobb får luft under vingarna.

Vikten av marknadsföring

Tidningsannonser, en fiffig webbplats och flyFers kan tyckas onödiga kostnader under en lågkonjunktur, men det är viktigt att hålla upp din marknadsföring när tiderna är tuffa. Även i en stark ekonomi, kan en företagare räkna med att spendera upp till 75% av sin tid på att försöka locka nya kunder. Om du skala tillbaka din marknadsföring i ett försök att spara pengar, kan du hitta dig själv med alltför stora lager och för mycket ledig tid på händerna.

Att sänka kostnaderna utan att förlora möjligheten att marknadsföra ditt företag, var inte rädd för att vara kreativ. Överväga att arbeta fram en gemensam reklamkampanj med en annan entreprenör i en liknande verksamhet och dela dina utgifter. Pressmeddelanden kan vara en stor fri reklam verktyg, speciellt om du arbetar för att utveckla kontakter med lokala medier som kan erbjuda insikt om vilka typer av berättelser som de gillar att täcka. Giveaways, när det görs på rätt sätt, kan också vara ett utmärkt sätt att öka allmänhetens intresse för dina produkter eller tjänster.

Även attrahera nya kunder är en stor ego boost för någon entreprenör, det finns sanning i att säga att det kostar mindre att behålla en gammal kund än att attrahera en ny. Som en del av din marknadsföringskampanj, får för vana att regelbundet ansluta med dina nuvarande kunder. Ett enkelt telefonsamtal, e-post eller brev frågar hur du kan stå till tjänst kan generera en förvånande mängd affärer. Politik som främjar känslor av goodwill hos kunderna, såsom utökade öppettider och flexibla betalningsalternativ, är ett annat prisvärt sätt att se till att dina kunder vet hur mycket de uppskattade.

Titta efter Silver Lining

Under en lågkonjunktur, människor förlorar sina jobb och företag går i konkurs. Detta är ganska olyckligt, men det kan vara en chans för dig att få din spirande företag iväg till en lovande start. När ett företag stänger sina dörrar, kanske du kan plocka upp allt från hyllor fax och kontorsstolar för en bråkdel av det normala priset. Permitterade arbetstagare som känner sig missnöjda med den nuvarande företagsmiljö kan hoppa på möjligheten att föra sina talanger till en uppstart med tillväxtpotential. Genom att göra det bästa av en dålig situation, kommer du att göra din del för att hjälpa till att få ekonomin på rätt spår igen.

  • Tidningsannonser är ett bra verktyg för att få lokala kunder är intresserade av ett nytt företag.
  • Sociala medier är ett gratis och enkelt att använda plattformen för att skapa buzz om ett nytt företag.
  • Online och andra hem-baserade företag ger en relativt låg kostnad, låg risk väg för att starta ett företag under tuffa ekonomiska perioder.
  • Jobb är vanligtvis knappa under en lågkonjunktur.