Gör en markering i Adobe CS5 Illustrator

February 20

I Adobe Creative Suite 5 (Adobe CS5) Illustrator processen att göra val har många alternativ som stöds av Smart Guide verktyget. Dessa alternativ inkluderar enskilda eller flera val, ankarpunkter och markeringsramen.

Smarta guider, påslagen som standard i Illustrator CS5, kan hjälpa dig att göra korrekta val. Dessa guider är synliga som du ritar, de visar namn som ankarpunkt och sökväg, och de markerar banor när du uppradade med ändpunkter eller centrumpunkter.

Om du inte vill se dem, välj Visa → Smarta stödlinjer eller tryck på kortkommandot Ctrl + U (Windows) eller Kommando + U (Mac) för att växla de smarta guider av och på.

Att arbeta med markeringar, måste du ha något på sidan i Illustrator. Följ dessa steg för att göra ett urval:

 1. Skapa en ny sida i Adobe Illustrator. (Varje storlek eller profil är okej.)

  Alternativt kan du öppna ett befintligt illustration om du arbetar med en befintlig bild.
 2. Om du startar från en ny sida, skapa ett objekt att arbeta med.

  Till exempel, klicka och håll ner rektangelverktyget för att markera Star verktyget. Klicka sedan på och dra från det övre vänstra till nedre högra för att skapa en stjärnform.

  Exakt storlek spelar ingen roll, men gör det stort nog att du kan se den. För att börja om, väljer du Redigera → Ångra eller trycker på Ctrl + Z (Windows) eller Kommando + Z (Mac).

  Som standard är alla former börjar med en svart stroke och en vit fyllning. Om din är inte svart och vitt, tryck D, som ändrar det markerade objektet till standardfärger.

Du kan se bredden och höjden på objektet när du klickar och drar. Om du inte vill att dessa värden ska visas väljer du Redigera → Inställningar → Smarta stödlinjer (Windows) eller Illustrator → Inställningar → Smarta stödlinjer (Mac) och avmarkera de Mätningar Etiketter kryssrutan.

 1. Använd markeringsverktyget och klicka på objektet för att se till att det är aktivt.

  Alla fästpunkter är fasta, vilket indikerar att de är alla aktiva. Du ser, som en standard för många fler poäng du kan använda förvandla din valda objektet.

  Gör en markering i Adobe CS5 Illustrator

  En form som skapats av ett markeringsverktyg.

 2. Klicka och dra formen till en annan plats.

  Alla fästpunkter reser tillsammans.
 3. När du är klar flyttar ditt val, tryck på Ctrl + D (Windows) eller Kommando + D (Mac) för att avaktivera ditt val.

  Du kan använda en av dessa tre metoder:

  • Välj Markera → Avmarkera.
  • Ctrl + klicka (Windows) eller Kommando-klicka (Mac) någonstans på sidan.
  • Använd tangentkommandot Ctrl + Skift + A (Windows) eller Kommando + Skift + A (Mac).