Vilka är de bästa Piercing Eftervård Tips?

March 7

De bästa piercing eftervård tips beror på vilken del av kroppen har genomborrats och hur omfattande piercing förfarandet var. Generellt är piercing eftervård hanteras av den enskilde som genomgick proceduren, dock piercing eftervård ibland övervakas av en läkare, speciellt om komplikationer förväntas. Enkla förfaranden, såsom öronpiercing, har i allmänhet färre komplikationer än mer omfattande piercingar, såsom oral piercing, näsa piercing, och tungan piercing.

Piercing eftervård innebär att hålla området minutiöst ren. Vanligtvis kommer piercingen parlour ge kunderna en flaska desinfektionsmedel för dem att tillämpa ett par gånger om dagen. Rengöring av piercing området avskräcker infektion och påskyndar läkningsprocessen. Det är viktigt att notera att alla som funderar på en piercing endast bör överväga att få en från en ansedd piercing anläggning eller ens en läkarmottagning.

Även om det inte anses vara stora kirurgiska ingrepp, kan komplikationer från piercing uppstår. En av de vanligaste komplikationerna av piercing är infektion. Om nogräknade piercing eftervård minskar risken för infektion, men även med ordentlig piercing eftervård, kan infektionen uppstå. Tecken och symptom på en piercing infektion är rodnad, smärta och svullnad vid piercing platsen. Om infektionen blir systemisk, kan feber, frossa och illamående inträffa.

Vanligtvis behandling för en piercing infektion inkluderar använder aktuella eller orala antibiotika, rengöring området med en antibakteriell cleanser, och övervaka platsen för dränering och blödningar. Dessutom piercing eftervård för en näsa piercing inkluderar att hålla insidan och utsidan av näsan ren. Att hålla insidan av näshålan ren är särskilt viktigt när personen har en förkylning eller annan virusinfektion. Nasala bakterier kan snabbt föröka, vilket gör en nyligen genomborrat näsa en grogrund för bakterier och infektioner.

Folk funderar på att skaffa en piercing bör rådgöra med sin läkare innan förfarandet. Detta är det viktigaste om personen tar mediciner, såsom blodförtunnande medel, eller har ett befintligt tillstånd, såsom diabetes. Patienter som tar blodförtunnande medel är benägna att onormal eller kraftig blödning och piercing eftervård för dem måste inkludera övervakning för blödning. Dessutom kan diabetiker vara benägna att bromsa läkning och infektioner, så några tecken på infektion bör rapporteras till läkaren.

Om en person får en post-piercing infektion trots att hålla platsen ren och följa eftervård instruktioner, kan han behöva ta bort hårdvara och låt piercing hålet läka, eller ens i närheten. Vissa människor kan inte tolerera piercingar och har negativa effekter trots utmärkt eftervård. För de flesta är dock att få en piercing är ett mindre ingrepp som sällan orsakar komplikationer eller biverkningar.

  • Folk funderar på att skaffa en piercing bör rådgöra med sin läkare innan förfarandet.
  • Öronpiercing har i allmänhet färre komplikationer än mer omfattande ingrepp.
  • Hålla sig till en regelbunden eftervård rutin är särskilt viktigt för tunga piercingar, som är mer mottagliga för komplikationer.
  • En kvinna med två örsnibben piercingar.